avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In anul 2019 am imprumutat o suma de bani unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In anul 2019 am imprumutat o suma de bani unei persoane care ...

In anul 2019 am imprumutat o suma de bani unei persoane care a girat, cu acte notariale, cu un imobil care conform extractului de carte funciara era format din teren si casa de locuit, declarand totodata ca pe teren se afla si o constructie noua care nu era intabulata. Deoarece imprumutul nu a fost returnat la timp s-a ajuns la executare silita, moment in care s-a constatat ca, casa de locuit stipulata in CF nu mai exista, aceasta a fost demolata in anul 2016, in locul acesteia era ridicata o constructie noua care nu era nici macar receptionata de catre primaria unde se afla, executarea imobilului devenind foarte complicata. Deoraece susnumitul a declarat la notar ca imobilul se afla in circuitul civil asa cum reiese din extrasul CF, as putea depune o plangere penala pentru savarsirea eventualelor infractiuni de fals si inselaciune?
Cel mai recent răspuns: buky , utilizator 15:14, 29 Martie 2021
Buna ziua,

Puteti sa formulati plangere penala pentru infractiunile de fals si de inselaciune, insa, incercati si pe calea civila recuperarea sumei achitate. Termenul pentru introducerea plangerii penale este de 3 luni de la data constatarii savarsirii infractiunii iar pentru actiunea civila/executare silita 3 ani de la data la care trebuia restituit imprumutul.
Exista un dosar deschis pentru executare silita dar executorul spune ca nu poate scoate imobilul la licitatie pana nu este intabulat. Debitorul refuza receptia si intabularea cladirii, speram ca prin plangere sa il determin sa o intabuleze.Contractul de imprumut a fost facut in 11.2019, cine ar trebui sa constate savarsirea evemtualelor infractiuni?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Puteti sa formulati plangere penala pentru infractiunile de fals si de inselaciune, insa, incercati si pe calea civila recuperarea sumei achitate. Termenul pentru introducerea plangerii penale este de 3 luni de la data constatarii savarsirii infractiunii iar pentru actiunea civila/executare silita 3 ani de la data la care trebuia restituit imprumutul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe cale de actiune oblica se poate dispune obligarea debitorului la intabulare si receptie. Se formuleaza plangere penala la organele de cercetare penala.
Multumesc.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Pe cale de actiune oblica se poate dispune obligarea debitorului la intabulare si receptie. Se formuleaza plangere penala la organele de cercetare penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiune sau contravenienta? rognasorin rognasorin daca nu am platit datoria fata de o societate comerciala mai exact nu am platit datoria fata de B C R banca la care am un imprumut de nevoi personale ....daca ... (vezi toată discuția)
M-a inselat ? si cum pot sa fac plangere penala ? MATRIXNEO MATRIXNEO Am finantat un proiect de constructii cu acte notariale ,pe un teren intabulat in cartea funciara. Insa: constructia care era in curs de edificare, a fost ... (vezi toată discuția)
Incadrare infractiune Ionut Bondarenco Ionut Bondarenco Buna dimineata! Am formulat o plangere penala impotriva unui debitor care nu si-a achitat datoria, refuza sa o faca si care de asemenea se ascunde (si-a tot ... (vezi toată discuția)