avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va rog sa imi spuneti si mie daca un apartament este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va rog sa imi spuneti si mie daca un apartament este nelocuit ...

Va rog sa imi spuneti si mie daca un apartament este nelocuit pentru o perioadă nedeterminata,din diverse motive,în cazul de fata decesul proprietarului,administratorul asociației de proprietari cu ce cheltuieli trece acel apartament si prevederea legală.In speță administratorul a trecut la plata întreținerii cheltuieli :salariul femeii de serviciu,indemnizație administrator si lumina pe casa scării.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:20, 29 Martie 2021
Sunt anumite cheltuieli ce se platesc indiferent de faptul ca apartamentul este locuit sau nu. Primele doua cheltuieli sunt repartizate in conformitate cu art. 85 din legea 196/2018. Ultimul articol de cheltuiala e pus gresit pe lista, cheluiala legata de energia consumata de instalatiile de pe partea comuna se imparte pe numar de persoane, conform art. 82. aliniatul (2) Ori in apartamentul respectiv nu locuieste nimeni.
[ link extern ]

Proprietar este mostenitorul celui decedat.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
latka, moderator
Multumesc pentru raspuns.
Legiuitorul a impus ca pentru orice proprietate imobiliara proprietarul detine obligatia sa achite obligatii lunare de intretinere parti comune ,indiferent daca apartamentul este sau nu locuit efectiv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se factureaza cheltuieli abuzive pentru un apartament nelocuit! teologul teologul Am mostenit un apartament care este nelocuit in prezent. Contabilitatea blocului se face de catre o firma. Am facut cerere pe cai legale la administratia ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari- practici abuzive sau eluzive? ContSters371153 ContSters371153 Femeia de servici- cum este calculat salariul conform legilor in vigoare? Pe numar persoane sau cota indiviza? Curentul de pa casa scarii- cum este calculat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere la un apartament nelocuit remier remier Ce lege stabileste calcularea intretinerii pentru un apartament nelocuit pe perioada verii daca plec la o casa de vacanta pana in toamna cand vine frigul, si ... (vezi toată discuția)