avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Vreau sa angajez pe cineva insa mi-a fost ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Vreau sa angajez pe cineva insa mi-a fost prezentat ...

Buna ziua,

Vreau sa angajez pe cineva insa mi-a fost prezentat un certificat cu handicap pe care scrie asa:
se incadreaza in gradul de handicap Grav
cod boala N18 cod handicap 2

deficienta functionala : grava-cu asistent personal

Am dreptul sa il angajez?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 31 Martie 2021
Pe certificat nu scrie si despre capacitatea de muncă?
Nu mentioneaza nimic in acest sens
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dianapav dianapav Buna ziua, Trebuie sa angajez o persoana cu handicap, cu grad grav. Pot sa ii fac CIM cu 8 ore/zi? Sau trebuie doar cu 4 ore ? (vezi toată discuția)
Buna seara. am si eu o intrebare. o persoana cu handicap grav, ... alessysz alessysz Buna seara. Am si eu o intrebare. O persoana cu handicap grav, cu insotitor si pensie de invaliditate..daca renunta la pensie... isi pierde si insotitorul? sau ... (vezi toată discuția)
Lncadrare in munca persoana cu handicap daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi precizati daca o persoana care poseda certificat de incadrare in grad de handicap cu deficienta functionala accentuata si cod handicap 2, ... (vezi toată discuția)