Sunt angajat de curand,la o spalatorie cu un contract pe minim de 4 ore.
In mod normal pe luna ar trb sa iau 600 lei net , dar cum lucrez 8 ore zi 6/7 pe sapt. salariu meu ajunge pe la 3.000 lei.
Diferenta pana la 3.000 este un fel de bonus care nu e trecut in stat de plata.. doar pe fluturas de salariu care il semnez.
Acum ma gandesc eu, printr-un control la firma de autoritati in putere, daca se gasesc aceste sume/diferente care sau dat la negru ne fiind ipozitate, eu ca angajat va trebuii sa declar, si sa platesc impozit pt suma de banii primita si care nu a fost impozitata?
Acel fluturas cu suma reala primita, este m-ai mult ca o justificare pt firma ca intr'-un fel tea platit..
Ca nu a fost toata suma trecuta prin impozitare , este vina lor mai mult, si a ta pt ca ai lucrat mai multe ore.
Dar nu cred ca tu ca angajat esti obligat la plata acestui impozit.
Bonurile de masa
Bogdyy
Bună seara! Mama mea lucrează într o fabrică de croitorie de 15 ani, nu a avut concedii medicale sau absențe nemotivate. Luna trecuta a avut 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu
duduvasile
Buna ziua,
Am incheiat un contract de munca cu o firma, in contract am salariul brut lunar 2236 lei. Cand am primit fluturasul de salariu pe care scria :
... (vezi toată discuția)