avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii neimpozitati total la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii neimpozitati total la salariu

Sunt angajat de curand,la o spalatorie cu un contract pe minim de 4 ore.
In mod normal pe luna ar trb sa iau 600 lei net , dar cum lucrez 8 ore zi 6/7 pe sapt. salariu meu ajunge pe la 3.000 lei.
Diferenta pana la 3.000 este un fel de bonus care nu e trecut in stat de plata.. doar pe fluturas de salariu care il semnez.
Acum ma gandesc eu, printr-un control la firma de autoritati in putere, daca se gasesc aceste sume/diferente care sau dat la negru ne fiind ipozitate, eu ca angajat va trebuii sa declar, si sa platesc impozit pt suma de banii primita si care nu a fost impozitata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 29 Martie 2021
Nu dvs , ci angajatorul este in culpa .
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acel fluturas cu suma reala primita, este m-ai mult ca o justificare pt firma ca intr'-un fel tea platit..
Ca nu a fost toata suma trecuta prin impozitare , este vina lor mai mult, si a ta pt ca ai lucrat mai multe ore.
Dar nu cred ca tu ca angajat esti obligat la plata acestui impozit.

Si nu ar putea Anaf sa ma oblige pe mine sa platesc impozitu la banii primiti la negru ?

Multumesc anticipat.
Nu are cum sa va obliga ANAF-ul la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile de masa Bogdyy Bogdyy Bună seara! Mama mea lucrează într o fabrică de croitorie de 15 ani, nu a avut concedii medicale sau absențe nemotivate. Luna trecuta a avut 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Retinerea in totalitate a cheltuielilor salariale de la angajat, de catre angajator. BDN64 BDN64 Buna ziua, Lucrez in vanzari in distributia de produse ,,x\'\'(cu contract de munca/perioada nedeterminata), unde ca peste tot in acest domeniu exista niste ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu duduvasile duduvasile Buna ziua, Am incheiat un contract de munca cu o firma, in contract am salariul brut lunar 2236 lei. Cand am primit fluturasul de salariu pe care scria : ... (vezi toată discuția)