avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proba in fata Instantei de apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proba in fata Instantei de apel

Daca se face apel impotriva unei sentintei date de instanta de fond , se poate veni ca si proba cu o masuratoare facuta pe teren de catre o firma autorizata , dar nu dispusa de catre instanta , masuratoare facuta ulterior redaccatrii si comunicarii sentintei partilor , masuratoare care sa se opuna sau care sa arate alte coordonate decat expertiza prezentate de catre expertul ales aleator de catre instanta de fond ?
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Pompilui Avram, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pompilui Avram , utilizator 17:45, 30 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Părțile nu se vor putea folosi înaintea instanței de apel de alte motive, mijloace de apărare și dovezi decât cele invocate la prima instanță sau arătate în motivarea apelului ori în întâmpinare. Instanța de apel poate încuviința și administrarea probelor a căror necesitate rezultă din dezbateri.

De asemenea , În interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 470, art. 478 alin. (2) și a art. 479 alin. (2) din Codul de procedură civilă, prin raportare la art. 254 alin. (1) și (2) din Codul de procedură civilă, în noțiunea de probe noi ce pot fi propuse și încuviințate în faza apelului se includ atât probele propuse în fața primei instanțe prin cererea de chemare în judecată sau întâmpinare, cât și acelea care nu au fost propuse în fața primei instanțe sau au fost propuse tardiv, iar în privința lor prima instanță de fond a constatat decăderea. (Decizia nr. 9 din 30 martie 2020 referitoare la interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor art. 470, art. 478 alin. (2) și a art. 479 alin. (2) din Codul de procedură civilă, prin raportare la art. 254 alin. (1) și (2) din Codul de procedură civilă, ICCJ - COMPLETUL PENTRU SOLUȚIONAREA RECURSULUI ÎN INTERESUL LEGII)
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti folosi o expertiză extrajudicisra mai mult pt a avea argumente in plus in motivele de apel sau pt a convinge instanta de apel să administreze eventual o nouă expertiză.Daca doriti doar să combateti expertiză administrata la fond cu o expertiză extrajudiciara puțin probabil să reușiți.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Da . Va multumesc mult . Problema este ca CEALALTRA PARTE incearca o astfel de starategema Instanta de fond a dat caracter de loc infundat , si a propus o solutie pe care o contesta paratul si incearca cu o expertiza extrajudiciara la instanta de fond . Chiar astazi i-am vazut facand masuratori si sunt sigura ca pt asta . Instantra de fond a facut cercetare la fata locului si a stabilit caracter de loc infundat catre proprietatea mea . Ma gandesc ca in aceasta situatie nu pot ramane fara o sevitute de trecere . Ce parere aveti ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate sa obtina cel mult o nouă expertiză,ce va dispune instanta e greu de anticipat,teoretic nu aveti cum să rămâneți fără acces..
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multuesc mult pentru incurajare . Suntem disperati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza medico legala psihiatrica Liviu44 Liviu44 Buna ziua. Sa efectuat o expertiza medico legala psihiatrica pe baza de acte, ulterior sa efectuat si un supliment la raportul de expertiza . Nu sau depus ... (vezi toată discuția)
Casare hotarare si retinere spre rejudecare caradis caradis Buna ziua. Instanta de Apel mi-a acceptat apelul si a decis casarea in tot a hotararii date de catre instant de fond si retinerea dosarului spre rejudecare. ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita refacerea expertizei sau incuviintarea unei noi expertize in apel? ContSters347294 ContSters347294 Daca piritii fac apel dupa hotarirea de la fond , acestia pot cere refacerea expertizei topo ? Eu la vremea respectiva , am aratat instantei ca este gresita ... (vezi toată discuția)