avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum sa interpretez articolul b, alin3, art21 din Legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum sa interpretez articolul b, alin3, art21 din Legea 223/2015?

Cum sa interpretez articolul b, alin3, art21 din Legea 223/2015?Casa de pensii sectoriala a MApN spune ca nu ma incadrez pt ca am plecat prin demisie. Atunci cind am plecat mai aveam aproape 2 luni din ultimul contract pe care-l mai puteam incheia cu unitatea, datorita aparitiei legii 384/2006, fiind beneficiar al art.69 care ne permitea sa mai stam in armata pana la terminarea contractului desi depasisem baremul de varsta de 40 de ani. Am sansa la tribunal sa castig?
Cel mai recent răspuns: vyobuz , utilizator 09:04, 14 Aprilie 2021
Tocmai asta vreau sa prezint la instanță: motive neimputabile (schimbarea regulilor in timpul contractului, și nu este prima data atunci) și încetarea raporturilor de serviciu nu exclude demisia.
Încetarea nu exclude demisia, dar aceasta este exclusa din textul Legii despre care vorbim.
Dacă incerc în instanță nu am nimic de pierdut. Nu știm cum o va vedea un judecător. În fond eu îndeplinesc condițiile de pensionare , asta scrie și în răspunsul primit de la CMJ. Și mai știu că juriștii din armată nu sunt foarte bataiosi.
Incercarea moarte n-are. Succes.
Va mulțumesc. O să anunt rezultatul fie pozitiv fie negativ.

Alte discuții în legătură

Legea 223 din 2015 se completeaza cu: ... viorel1971 viorel1971 Buna ziua. Am inteles ca legea 223 din 2015 se completeaza cu: Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 457 din 29 mai 2020 Parlamentul României adoptă ... (vezi toată discuția)
Drept la pensie militara! sau nu.!? Guilermo Guilermo Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.., in speranta ca cineva ma poate ajuta sa inteleg anumite lucruri legate de acordarea pensiei militare. Legea ... (vezi toată discuția)
Militari angajati pe contract limitat mirceafrancisc mirceafrancisc eu am fost s.g.v. pe baza de contract de 4 ani si citind legea somajului,art 17,lit d am asteptat ca la incetarea de drept a contractuluisa intru in somaj pana ... (vezi toată discuția)