avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

al 13-lea salariu

Stie cineva daca se acorda sau daca a aparut ceva nou in tema de legislatie pentru al 13-lea salariu??Va rog raspuns urgent!!Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:06, 9 Ianuarie 2010
Conform prevederilor art. 25 din Legea 330/2009 (M.O. 762/09.11.2009), premiul anual (uzual denumit "al 13-lea salariu") se acordă pentru activitatea desfăşurată în timpul anului, calculat ca medie a salariilor de bază realizate în anul pentru care se face premierea, proporţional cu timpul efectiv lucrat. Plata acestui premiu se face începând cu luna ianuarie a anului următor perioadei pentru care se acordă.
Pentru premiul aferent anului anul 2009, la funcţionarii publici se aplică prevederile art. 18 din O.G nr. 6/2007-actualizată.
Daca plata se face incepand cu ianuarie nu intra in bugetul pe anul urmator?
Evident că dacă se plăteşte în anul viitor, va avea nevoie de prevedere bugetară , dar - ca în fiecare din ultimii vreo doi-trei ani ! - , fiind o cheltuială prevăzută de lege, va fi obligatoriu cuprinsă în bugetul anual alocat cheltuielilor de personal.
Problema e că deschiderile de credite şi plata efectivă nu e neapărat să fie făcută din luna ianuarie, ci oricând în cursul anului următor...
Aveti dreptate dar cum bugetul este ... vai mama lui X-( de nici nu se stie cum se vor plati salariile, cine stie! poate se acorda si aceasta premiere anuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Prima de vacanta carmen a carmen a Se acorda prima de vacanta in anul 2010? (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog foarte mult să mă ajuțați cu următoarea ... Ileana popa Ileana popa Bună ziua! Vă rog foarte mult să mă ajuțați cu următoarea problemă: a) care este perioada în care s-a acordat al 13-lea salar în ... (vezi toată discuția)