Cum si in ce baza mai poate fi tras la raspundere pentru eventuale lipsuri din gestiune un angajat care a ocupat functia de "gestionar" , al carui contract individual de munca a incetat cu 16 zile inainte de efectuarea inventarului ?
Precizari:
- Inventarul nu a putut fi organizat cat timp gestionarul inca avea statutul de angajat din motive obiective;
- a fost de acord (verbal) sa participe la inventar;
- in magazie mai aveau alte acces 2 persoane cu atributii de gestiune, fara a avea functia de baza "gestionar";
- i s-a intocmit un contract de garantie (care poate acoperi prejudicii de pana in cca 800 lei).
Multumesc.
Daca la data parasirii unitatii a facut nota de lichidare si i-a fost semnata nu se mai poate. Pe de alta parte daca a participat la inventar si si-a insusit rezultatele acestuia semnand liste de inventariere sau proces verbal este discutabil. Oricum in discutii sugerati ca ve-ti solicita o expertiza contabila asupra activitatii de gestiune a societatii comerciale.
Predare gestiune
MARTACESTI
In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp ... (vezi toată discuția)
Gestiunea
levi1
Buna ziua. Va rog sa imi dati niste sfaturi in urmatoarea problema:
Pana acum un an, am fost angajat la o societate in functia de director executiv, cu ... (vezi toată discuția)