avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scurgerea termenului de prescriptie??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scurgerea termenului de prescriptie??

Buna ziua,
conform art 143 alin (2) din legea 85/2006(legea insolventei) Constituie infracţiunea de bancrută frauduloasă şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 5 ani
fapta persoanei care:
a) falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
Conform codului penal pentru o infractiune care se pedepseste cu un maxim de 5 ani, timpul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani sau 7 ani si 6 luni prescriptie extinctiva.
Avand in vedere cele mentionate mai sus ma intereseaza momentul din care se calculeaza scurgerea termenului de prescriptie?
Din momentul in care s-au distrus actele(pe care nu stiu cine-l poate stabili)? din momentul in care s-a declarat falimentul societatii? sau care este momentul exact din care incepe scurgerea termenului de prescriptie?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:24, 5 Ianuarie 2010
De la data la care se contata ca s-a savarsit infractiunea, mai exact de la data la care se spune in decizia judecatoreasca de declararea a falimentului ca s-a contatat savarsirea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)
cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
Daca vreau sa depun o plangere penala pentru bancruta frauduloasa, mai platesc taxe de timbru? printessa172005 printessa172005 vreau sa depun o plangere penala, cui ma pot adresa?mai platesc taxe de timbru? vreau sa depun o plangere penala contra administratorului firmei la care sunt ... (vezi toată discuția)