avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... scurgerea termenului de prescriptie??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

scurgerea termenului de prescriptie??

Buna ziua,
conform art 143 alin (2) din legea 85/2006(legea insolventei) Constituie infracţiunea de bancrută frauduloasă şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 5 ani
fapta persoanei care:
a) falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
Conform codului penal pentru o infractiune care se pedepseste cu un maxim de 5 ani, timpul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani sau 7 ani si 6 luni prescriptie extinctiva.
Avand in vedere cele mentionate mai sus ma intereseaza momentul din care se calculeaza scurgerea termenului de prescriptie?
Din momentul in care s-au distrus actele(pe care nu stiu cine-l poate stabili)? din momentul in care s-a declarat falimentul societatii? sau care este momentul exact din care incepe scurgerea termenului de prescriptie?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:24, 5 Ianuarie 2010
De la data la care se contata ca s-a savarsit infractiunea, mai exact de la data la care se spune in decizia judecatoreasca de declararea a falimentului ca s-a contatat savarsirea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)
cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului allexis allexis Postez pe forum pt ca am nevoie de ajutorul Dvs. In anul 2003 am comis infractiunea de inselaciune, fals si uz de fals, fapta pt care am fost judecat si ... (vezi toată discuția)