avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daca vreau sa depun o plangere penala pentru bancruta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daca vreau sa depun o plangere penala pentru bancruta frauduloasa, mai platesc taxe de timbru?

vreau sa depun o plangere penala, cui ma pot adresa?mai platesc taxe de timbru? vreau sa depun o plangere penala contra administratorului firmei la care sunt creditoare, ce demersuri pot sa fac? va multumesc
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 22:07, 4 Aprilie 2010
Plangere penala - catre Politie si Parchet, in raza caruia aveti sediul.Nu costa nimic.
va adresati parchetului; in penal nu se platesc taxe de timbru.
Taxa de timbru nu platiti dar cred ca ar trebui sa platiti avocat pt redactarea plangerii.
Bancruta frauduluasa,incepand cu data de 20.07.2006 a fost dezincriminata,aceasta mai operand in cazul in care conduce la lichidarea unei societati.
Aceasta este reglementata in Legea nr.31/1990,privind societatile comerciale si consta in una din urmatoarele fapte:falsificarea,sustragerea sau distrugerea evidentelor societatii sau in ascunderea unei parti din activul societatii,infatisarea de datorii inexistente sau prezentarea in registrele societatii,in alt act ori bilant a unor sume nedatorate,precum si in caz de faliment a societatii,instrainarea in frauda creditorilor a unei parti insemnate din active.
De la data de 20.07.2006,bacruta este incriminata doar cand are ca rezultat falimentul firmei,numai daca a fost comisa in scopul de a insela creditorii,pedeapsa fiind redusa de la 12 ani la 5 ani de inchisoare.
Fiind vorba despre o plangere penala ,aceasta nu se timbreaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Bancruta frauduloasa este reglementata de art. 143 din Legea 85/2006, plangerea nu se timbreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna? Dahrma Dahrma Ce inseamna infractiune de bancruta? (vezi toată discuția)
cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
Scurgerea termenului de prescriptie?? JParice JParice Buna ziua, conform art 143 alin (2) din legea 85/2006(legea insolventei) Constituie infracţiunea de bancrută frauduloasă şi se sancţionează cu ... (vezi toată discuția)