avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot vinde partile sociale unei alte persoane fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot vinde partile sociale unei alte persoane fara acordul/semnatura celorlalti asociati?

Buna ziua. Sunt asociat impreuna cu fratele si sora mea la firma ( SRL) mostenita de la tatal nostru, fiecare cu 33,3% din capitalul social. Intrebarea mea este daca pot ceda/vinde partile sociale unei alte persoane fara acordul/semnatura celorlalti asociati?
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:19, 3 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti ceda/vinde partile sociale unei alte persoane fara acordul/semnatura celorlalti asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mostenire sssilvia sssilvia Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe ... (vezi toată discuția)
Deces asociat - mostenire parti sociale ? dumitru2000 dumitru2000 X - asociat intr-un SRL cu 10 procente X - batran si decedeaza Mstenitorilor lui X li se spune ca nu li se pot transfera partile sociale ci ceilalti ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit - conditii pentru vanzare aledical aledical am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp ... (vezi toată discuția)