avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire vs. donație Buna ziua. Situație simpla: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire vs. donație Buna ziua. Situație simpla: singurul ...

Moștenire vs. donație
Buna ziua. Situație simpla: singurul moștenitor al părinților mei. Încă în viață.
Ce este mai simplu? Succesiune (asta pare un pic mai complicat pt supraviețuitor) sau donație catre mine acum când încă sunt în viață? Este vorba de un apartament de max. 50 000 euro. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:02, 2 Aprilie 2021
(Cu mult) Mai simpla este donatia in timpul vietii. Mai ieftina (nu cu mult) este dezbaterea succesiunii (dupa ambii parinti) in termen de 2 ani de la data decesului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde și de alte conditii: zona unde e ap.,patrimoniul succesoral. etc..nu se poate da un răspuns clar pana nu se analizează situația

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai ieftin: testament sau certificat de mostenitor? InaBucur InaBucur Ce este mai ieftin si mai comod pentru situatia: un parinte singur, imobilizat la pat, avand un singur copil: sa se faca testament in timpul vietii, sau ... (vezi toată discuția)
Daca parintii imi fac act de donatie,voi deveni proprietara bernilory bernilory parintii doresc sa-mi faca act pt casa,din cate am inteles preferabil ar fi o donatie[prin contract de vanzare cumparare sotul meu ar deveni si el coproprietar ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)