avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca parintii imi fac act de donatie,voi deveni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca parintii imi fac act de donatie,voi deveni proprietara

parintii doresc sa-mi faca act pt casa,din cate am inteles preferabil ar fi o donatie[prin contract de vanzare cumparare sotul meu ar deveni si el coproprietar si nu doresc acest lucru]daca parintii in timpul vietii imi fac donatie[fiind si singurul lor copil]in cazul decesului unuia dintre parinti,la dechiderea succesiunii as deveni singura mostenitoare si proprietar?in cazul in care parintele in viata se va razgandi,va putea sa atace actul de donatie?daca va contesta donatia ce drept va avea la casa[avand in vedere ca eu am facut si imbunatatiri in acea casa.]parintele supravietuitor va primi cea mai mare parte si mie imi va reveni 3/8[sau cota asta se calculeaza doar in cazul in care parintii nu-mi fac nici un act si astfel la decesul unui dintre ei as primii 3/8?dar in cazul unei donatii contestate,ce cota parte mi-ar reveni?se vor lua in considerare si imbunatatirile facute de mine,ar fi in folosul meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:29, 9 Noiembrie 2009
in cazul unei donatii deveniti singurul si unicul proprietar al imobilului, sotul neavind nici un fel de drepturi asupra acestuia. in cazul donatiei pure si simple, imobilul donat iese din patrimoniul parintilor dv. si intra in partimoniul dv. in cazul decesului unuia dintre parinti, in cazul in care donatia ar fi facuta inainte, imobilul donat nu mai face obiectul partajului deoarece este iesit din patrimoniul lor. mostenirea se va dezbate pe celelalte bunuri ramase constituite in masa succesorala. in cazul succesiunii pure si simple cota care vise cuvine din imobil ar fi de 3/8, asupra imbunatatirilor facute avind un drept de creanta asupra proprietarilor. cota imbunatatirilor nu va modifica cota succesorala.
deci din cate iminteles de la dvs.daca parintii imi fac donatie cat timp sunt ei in viata,imobilul iese din patrimioniul lor si intra in patriminiul meu,iar in cazul in care unul dintre ei decedeaza,sotul supravietuitor nu mai are ce imparti cu mine,deoarece imibilul nu mai figureaza la ei, deci nu poate contesta donatia!dar in cazul in cazul in care am act de donatie mai trebuie sa deschid succesiunea,dupa desesul unui parinte?
Pentru imobilul ce face obiectul actului de donatie nu mai este necesar sa dezbateti succesiunea deoarece acesta este al dvs.
Mai dezbateti succesiunea doar daca parintii mai au si alte bunuri.
Nu are niciun rost sa va faca donatie.
Daca platiti ceva e mai sigur un act de vanzare cumparare.
Taxele la stat sunt la fel.
buna ziua!
puteti face actul de donatie, nu are rost sa faceti contract de vanzare cumparare, la un asemenea act se mai plateste si impozit catre stat conf disp art. 77 ind 1 cod fiscal, pe cand donatie este scutita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)