avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Am făcut un contract (Promisiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Am făcut un contract (Promisiune Bilaterală de ...

Bună seara.

Am făcut un contract (Promisiune Bilaterală de vânzare-cumpărare) la notariat a unui apartament nou în luna iunie 2020, eu fiind cumpărătorul. Menţionez că nu am trecut în contract clauze privind plată de daune interese în caz de nerespectare a termenului deoarece notarul s-a exprimat verbal astfel, “stai domnule liniştit că nu o să fie probleme cu termenul de vânzare”. Apartamentul trebuia să fie terminat în data de 01.09.2020 dar acest termen nu a fost respectat de promitenta vânzătoare, notariatul întocmind (cu acordul nostru), până astăzi, mai multe acte adiţionale la prezenţa Promisiune Bilaterală de vânzare cumpărare.
Întrebarea mea este:
Pot da în judecată pe respectiva promitenta vânzătoare pentru înşelătorie/fals... în declaraţii oficiale?
Pot cere în instanţă daune materiale, etc.?
Cu deosebită stimă!
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 19:53, 2 Aprilie 2021
Din ce ati scris rezulta ca ati fost de acord cu prelungirea termenului de incheiere a contractului de vanzare, deci nu se pune problema unei infractiuni de inselaciune.
In functie de ce scrie in contract si actele aditionale e posibil sa va puteti recupera avansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare LauraPaler LauraPaler In urma cu un an de zile am semnat o promisiune de vanzare-cumparare, cu un domn care este administratorul unei societati comerciale. Dansul se oblica sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata mihand mihand buna seara, Am incheiat in septembrie 2007 un antecontact de vanzare-cumparare a unui apartament (constructie noua) cu 3 camere, data de finalizare fiind 25 ... (vezi toată discuția)