Am făcut un contract (Promisiune Bilaterală de vânzare-cumpărare) la notariat a unui apartament nou în luna iunie 2020, eu fiind cumpărătorul. Menţionez că nu am trecut în contract clauze privind plată de daune interese în caz de nerespectare a termenului deoarece notarul s-a exprimat verbal astfel, “stai domnule liniştit că nu o să fie probleme cu termenul de vânzare”. Apartamentul trebuia să fie terminat în data de 01.09.2020 dar acest termen nu a fost respectat de promitenta vânzătoare, notariatul întocmind (cu acordul nostru), până astăzi, mai multe acte adiţionale la prezenţa Promisiune Bilaterală de vânzare cumpărare.
Întrebarea mea este:
Pot da în judecată pe respectiva promitenta vânzătoare pentru înşelătorie/fals... în declaraţii oficiale?
Pot cere în instanţă daune materiale, etc.?
Cu deosebită stimă!
Vă mulţumesc!
Din ce ati scris rezulta ca ati fost de acord cu prelungirea termenului de incheiere a contractului de vanzare, deci nu se pune problema unei infractiuni de inselaciune.
In functie de ce scrie in contract si actele aditionale e posibil sa va puteti recupera avansul.
Dare in judecata
mihand
buna seara,
Am incheiat in septembrie 2007 un antecontact de vanzare-cumparare a unui apartament (constructie noua) cu 3 camere, data de finalizare fiind 25 ... (vezi toată discuția)