Sunt interesat in mod deosebite de redobandirea unor terenuri agricole in judetul Ialomita. Precizez ca aceste terenuri au apartiunut strabunicilor mei si le-au fost confiscate in perioada comunista. Referitor la demersurile initiate pana acum pentru obtinerea acestor terenuri nu va pot spune prea multe intrucat ele au fost demarate de catre bunicul meu (acum decedat) iar discutiile purtate cu acesta banuiesc ca sunt minime intrucat reclama vehement ostilitatea autoritatilor locale(datorata probabil unor interese personale) indreptata spre intentiile acestuia de redobandire a acestor terenuri. Din ceea ce am aflat pana in prezent este ca legea 10 in baza careia se face aceasta retrocedare are un termen maxim de depunere a cererilor motiv pentru care doresc sa stiu in situatia in care acest termen a expirat iar cererea nu a fost inregistrata pana in acest moment in conditiile legii daca se mai poate face ceva si daca este termen poate fi atacat. Cum pot proceda pentru a afla daca a fost depusa o cerere de retrocedare? Precizez ca in localitate sunt mai multe persoane in situatia mea care au intampinat aceleasi probleme cu autoritatile.
salut! daca am fost confuz asta se datoreaza probabil faptului ca am cunostine minime in domeniu probabil am facut cateva erori una sigura fiind legata de legea 10 care se refera la terenurile intravilane iar ceea ce ma intereseaza pe mine in fapt e legea 18/1991...oricum sorry pt neclaritati povestea mea pe scurt este ca recend din pacate bunicul meu a decedat iar de pe urma lui a ramas aceasta situatie neplacuta a terenurilor agricole pe care familia sa le avea si pe care nu a putut sa o rezolve in timpul vietii intrucat era nevazator foarte batran si avea de infruntat diverse situatii neplacute generate de autoritatile locale care evident fac tot ce le sta in putere sa blocheze redobandirea terenurilor... eu unul imi doresc extrem de mult sa reusesc ceea ce nu a putut face bunicul meu insa legat de situatia demersurilor pe care el le-a initiat nu stiu decat ca a avut cateva incercari finalizate cu sau fara cereri depuse iar la un moment a renuntat fiind intimidat si descurajat de conducerea localitatii...vreau sa stiu ce pasi sunt necesari pentru a fi urmatim in vederea obtinerii acestor terenuri, unde pot verifica daca au fost depuse cereri de redobandire a acestor terenuri, exista vreun termen limita in care putea fi solicitata redobandirea acestor terenuri, poate fi atacat acest termen, in cazul in care sunt cereri depuse de catre bunicul meu pot continua demersul initiat prin acestea??? cred ca intrebarea corecta/completa este ce trebuie sa fac pentru a redobandi acele terenuri?#-o multumesc mult! o zi buna!