avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Stare de alerta,noua C.I nu e eliberata la timp(dupa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Stare de alerta,noua C.I nu e eliberata la timp(dupa casatorie)cum pot calatorii in strainatate?

Buna ziua! ma confrunt cu un mic impas, in luna mai ma casatoresc si in luna iunie am programata vacanta , in cazul in care contextul epidemiologic actual va permite calatoria. Initial am zis ca ne casatorim in luna mai pentru a putea schimba documentele dar azi am aflat ca mai nou termenul de eliberare al C.I este de cel putin o luna cu posibilitate de prelungire, de la data casatoriei pana la data plecarii fiind o luna si o saptamana, risc sa nu primesc C.I noua.
De la agentie mi-au spus sa rog ofiterul starii civile sa nu taie C.i si la aeroport pe langa asta sa am si copie a certificatului de casatorie si o sa fie ok dar parca tot nu sunt linistita. problema este ca fiind stare de alerta si etc nu depinde de mine , si nu e vina mea daca C.I e eliberata in 30 de zile sau chiar mai mult. Ce pot face? Mentionez ca nu am pasaport, am mai inteles si faptul ca daca as avea pe numele actual nu ar conta ca mi-am schimbat ulterior numele de familie, totusi nu sunt prea linistita cu informatiile pe care le am pana acum. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
AleIoana122, utilizator
Cel mai recent răspuns: AleIoana122 , utilizator 19:30, 3 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faceti pasaport si plecati cu el.
Veti avea biletul de avion, de vacanta si pasaportul pe acelasi nume.

De la agentie mi-au spus sa rog ofiterul starii civile sa nu taie C.i si la aeroport pe langa asta sa am si copie a certificatului de casatorie si o sa fie ok

:))) serios ?
Daa, am zis că să mă interesez...ceva nu mi s a părut ok...

gi-jane2 a scris:

faceti pasaport si plecati cu el.
Veti avea biletul de avion, de vacanta si pasaportul pe acelasi nume.

De la agentie mi-au spus sa rog ofiterul starii civile sa nu taie C.i si la aeroport pe langa asta sa am si copie a certificatului de casatorie si o sa fie ok

:))) serios ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
AleIoana122, utilizator
Adica de ce sa nu va taie ofiterul starii civile buletinul asa cum prevede legea? Ca zice functionarul de la agentie? Sa fim seriosi. Faceti-va pasaportul si plecati cu pasaportul cu toate ca pana in iunie o sa vina si buletinul. Sa fim sanatosi!
Pai asta mă întrebam și eu, că nu mi s-a părut ok răspunsul lor.
Sunt șanse să vina într-o lună dar și să dureze mai mult,ieri i s-a spus unei cunoștințe că de la o luna la o luna și jumătate deci cred că ne putem aștepta la orice, eu mă gândeam la situația în care nu l-aș primi la timp, sa fiu totuși pregătită pt asta. Mulțumesc pentru răspuns. Numai bine!

Justitiarul711 a scris:

Adica de ce sa nu va taie ofiterul starii civile buletinul asa cum prevede legea? Ca zice functionarul de la agentie? Sa fim seriosi. Faceti-va pasaportul si plecati cu pasaportul cu toate ca pana in iunie o sa vina si buletinul. Sa fim sanatosi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii dupa casatorie Mona121 Mona121 Intr-o saptamana uremaza sa ma casatoresc si imi voi schimba numele. La stare civila urmeaza sa imi perforeze buletinul(nu stiu in baza care-i legi) ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie alesssandra13 alesssandra13 Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma ... (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)