avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua...cim perioada de proba.dupa 15 zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua...cim perioada de proba.dupa 15 zile angajatul este ...

Buna ziua...cim perioada de proba.dupa 15 zile angajatul este anuntat telefonuc ca "de maine" nu mai trebuie sa se prezinte la munca,invicand motivele...intrebarea este daca angajatorul nu a anuntat in scris,ce consecinte are angajatul?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 5 Aprilie 2021
Notificarea se face in forma scrisa iar nu telefonic.

In Codul Muncii avem:



Art. 31

[....]

(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Va multumesc..
Intrebarea era ce consecinte poate avea angajatul in aceasta situatie,ptr ca nu s a prezentat la munca.Are doar dovada mesajului telefonic
Ultima modificare: Duminică, 4 Aprilie 2021
eukyra1, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicio consecinta. Problema este in ce-l priveste pe angajator. De exemplu, puteti veni la munca - chiar daca sunteti instiintat telefonic - pana primiti notificarea scrisa.
Daca angajatul nu s-a prezentat la munca, atunci se poate angaja raspunderea patrimoniala sau disciplinara a acestuia.
Nu are nicio consecinta, angajatorul nu se va juga de-a gluma cu telefonul ca sa aiba de ce ii pune nemotivat.

Alte discuții în legătură

Cerere de lichidare la zi neacceptata simona.elisa simona.elisa buna ziua, am o salariata care a dat sefului cerere de lichidare la zi , seful nu a acceptat o si a scris pe ea\" se aproba cu preaviz de 15 zile\". ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca greenday greenday buna ziua, lucrez la o companie cu cim de 2 ore, cu un salar fix de 170 ron si bonusuri din comisioane.. azi am fost anuntata de unul din sefii mei ca mi ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)