avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parte civila / penal.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parte civila / penal.

Bună ziua. Pentru un accident rutier soldat cu un deces, sa făcut parte civila, familia decedatului va merge în instanta cu firma de asigurări, făcând parte civila. Aici am câteva întrebări.
Dosarul penal va merge în paralel cu partea civila? Sau o sa fie gata cel penal porma o sa se continuie cu cartea civila ?
Facandu se parte civila, dând în instanta firma de asigurări ma poate obliga judecatorul sa le ofer bani familiei ? Pe penal știu ca nu ma obliga nimeni.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Vykut., utilizator
De principiu, se solutioneaza si latura civila la instanta penala. In orice situatie, asiguratorul plateste despagubirile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire parte civila intr-un proces penal Fratzika Fratzika Am si eu o nelamurire in anul 2011 tatal meu a avut un accident rutier soldat cu o victima, din care a avut nevoie de peste 100 de zile de spitalizare. Victima ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dosar penal killer2666 killer2666 Buna ziua, Am fost implicat acum o luna intr-un accident, din care au rezultat doua vatamari corporale, a mea si a pasagerei vinovatului de accident, masina ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victimă decedată. cum trebuie să procedeze familia victimei dacă dorește despăgubiri doar de la asigurător? Agnesea Agnesea Buna seara, vă rog frumos, dacă ar putea cineva să-mi răspundă la câteva întrebări. Un băiat de 18 ani, cu permis de 6 luni, deplasandu-se pe timp ... (vezi toată discuția)