avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am un băiețel de 3 ani, născut în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am un băiețel de 3 ani, născut în Italia, certificatul ...

Bună ziua! Am un băiețel de 3 ani, născut în Italia, certificatul este făcut acolo, prin ambasada, este doar numele meu, al mamei, trecut în certificat. Am vrea sa trecem și numele tatălui și de asemenea sa ii ia și numele de familie. Noi ne-am căsătorit anul trecut. Ce trebuie sa facem? Unde trebuie sa apelăm?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:47, 6 Aprilie 2021
Soțul trebuie să se prezinte la un birou notarial din România și să dea o declarație de recunoaștere a copilului.
Cu această declarație, se va modifica la starea civila certificatul de nastere.
Am întrebat la starea civila din Roman și ne trimite tocmai la București pentru a putea schimba certificatul de naștere pe motiv că e făcut la ambasada din Italia! Noi fiind din jud Neamț
Da, asa si e.
Dar tatăl trebuie să dea acea declarație oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii Chrisstine Chrisstine buna ziua. anul trecut in luna noiembrie am nascut in romania un baietel. tatal copilului aflandu-se in germania, nu a putut venii in romania pt a recunoaste ... (vezi toată discuția)
Recunoastrea minorului crina_nico crina_nico buna ziua ...fetita mea sa nascut in romania avand tatal italian ...am nascut in romania (sarcina 7 luni) eram la parinti ...am urmat toate actele nesesare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere copil cu tata cetatean strain vizaromania vizaromania Buna ziua, doresc o informatie concreta la urmatoarea situatie: sunt insarcinata in luna 6, iar tatal copilului meu este cetatean libanez. Nu suntem ... (vezi toată discuția)