avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema garantie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema garantie apartament

Buna ziua,

Am achizitionat un apartament de la un dezvoltator imobiliar ( un SRL) cu ajutorul programului "Prima casa" in anul 2019. La cateva luni dupa mutare au inceput problemele, mucegai si igrasie pe la colturi si in spatele mobilierului. Unele zone cu parchet sunt reci, banuiesc ca este vorba de niste probleme serioasa.
In contractul de vanzare cumpare de la notar nu a fost specificat clar perioada de garantie. Acest lucru s-a produs din nestiinta si din complicitatea notar-dezvoltator ( sunt prieteni).
Mai beneficiez de garantie in conditiile prevazute de lege daca in contract nu este specificat?
Ce pot face pentru a remedia problema?
multumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
pnaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:32, 6 Aprilie 2021
Cereti, fie de la dezvoltator, fie de la Primarie, sa studiati proiectul care a stat la baza emiterii autorizatiei de construire, In acesta veti vedea in mod obligatoriu mentionata categoria de importanta a constructiei. In functie de aceasta veti beneficia /ati beneficiat de o garantie de 1/3/5 ani. Ati beneficiat/beneficiati in continuare de aceasta garantie indiferent daca a fost mentionata in contractul de vanzare sau nu.
Pentru mai multe informatii studiati legea privind calitate in constructii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru ca un dezvoltator imobiliar sa-si respecte indatoririle ? A.Saul A.Saul In ianuarie 2017 am achizitionat un apartament prin programul \"prima casa\",însă la momentul semnării contractului existau probleme cu usile interioare ... (vezi toată discuția)
Vicii imobil nou cumpărat prin prima casă. pot folosi asigurarea de la bancă? claudiah28 claudiah28 Buna ziua. Am cumparat un apartament nou in octombrie 2016. Inca din iarna trecuta au aparut problemele: mucegai, condens, apa pe jos in cantitati mari). ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin programul prima casa - vicii constructie RoxanaPetrescu RoxanaPetrescu Am cumparat prin programul \\"prima casa\\" un apartament in bloc nou construit, tip \\"rezidential\\". Dupa prima saptamana de cand mi-a fost predat (cat nu a ... (vezi toată discuția)