avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot intelege impartirea mostenirii pe linii. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot intelege impartirea mostenirii pe linii. Am urmatorul ...

Nu pot intelege impartirea mostenirii pe linii. Am urmatorul exemplu: mostenirea a fost acceptata de catre sotul supravietuitor, tatal defunctului un frate uterin si 2 frati consagvini.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:17, 5 Aprilie 2021
Nu e pe nicio linie.
Frații au drepturi egale, indiferent daca sunt uterini sau cosangvini. Sunt rude din aceeasi clasa și de acelasi grad cu defunctul.
Masa succesorala se va împărți:
Soțul supraviețuitor 1/3
Iar restul de 2/3 va fi moștenit astfel:
- tatăl 1/4, adică 2/12
- frații 3/4, adică 6/12
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza impartirea pe linii daca la mostenirea defunctului ... Alexia Popescu Alexia Popescu Cum se calculeaza impartirea pe linii daca la mostenirea defunctului vine un singur parinte care are un copil care este frate consagvin cu defunctul si un ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati!speta la succesiuni byank04 byank04 Chiar am nevoie de ajutor.:((Am o nelamurire foarte mare in legatura cu mostenirea legala.De exemplu in cazul in care sunt ambii parinti in viata,ei primesc ... (vezi toată discuția)
Colaterali privilegiati bogdancalugar bogdancalugar Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un rationament in urmatoarea dilema: cum se imparte o mostenire acceptata de sotia supravietuitoare, ambii parinti, un ... (vezi toată discuția)