avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntarea la urmarirea penala apare in cazier ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntarea la urmarirea penala apare in cazier ?

Buna seara. In urma cu o saptamana am furat un obiect din Carrefour prin scoaterea sistemului de alarma cu un dispozitiv improvizat. Am fost oprit de un angajat al magazinului dupa ce am trecut cu obiectul de zona caselor de marcat, au chemat politia, pana sa fiu dus la sectie am platit obiectul furat si mi-a fost predat de magazin, la sectie mi s-au facut poze/luat amprente si am fost audiat ca SUSPECT pentru furt calificat. Reprezentatul Carrefour care a fost la sectie a depus plangere dar a spus ca nu vrea ca (,) Carrefour sa se constituie parte civila mai departe.
Am dat declaratie in fata ispectorului in care mi-am recunoscut fapta, sunt la prima abatere deci am cazierul curat, iar el mi-a recomandat ca la final sa mentionez ca sunt de acord sa beneficiez de articolul 318 prin care din cate am citit pe internet, procurorul poate renunta la urmarirea penala.
Intrebarile mele sunt:
- in momentul de fata, eu fiind audiat direct ca suspect, inceperea urmaririi penale, apare in cazier ? Daca da, pt. cat timp va fi acolo si care sunt sansele sa dispara pe viitor ?
- care sunt sansele ca procurorul sa renunte la urmarirea penala cf. articolului 318 si ce probe ar trebui sa aduc in favoarea mea care sa ma ajute sa beneficiez de aceasta "sentinta" ?
Sau sa rezum toate scrise mai sus, mai poate fi facut ceva in momentul de fata ca fapta in sine sa nu apara in cazier ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2021
Ciprian8971, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu apare în cazier RUP.
Va multumesc pentru raspuns, am cautat pe internet dar nu gasesc ce inseamna abrevierea RUP imi puteti explica va rog ?
Si inca o intrebare, daca se va renunta la urmarirea penala cf. articolului 318 cu munca in folosul comunitatii spre exemplul, aceasta va apare in cazier ?
Inseamna renuntarea la urmarire penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt carrefour dianailles0201@gmail.com dianailles0201@gmail.com Buna ziua!am făcut astăzi prostia de a fura niște alimente in Carrefour cu valoarea de 229 de lei,paznicul a observat și după ma dus in spate unde a ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin martensftw martensftw Salut am 20 de ani , azi am fost intr-un magazin am furat de 536.66 lei in incinta mall-ului Afi Palace .am intrat in magazin am bagat in ghiozdan hainele , ... (vezi toată discuția)