avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Este vorba de o expropriere de fapt,am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Este vorba de o expropriere de fapt,am primit mostenire ...

Buna ziua,
Este vorba de o expropriere de fapt,am primit mostenire in 2015 un teren pe care matusa mea l-a obtinut ca reastiuire in natura,pe cale judecatoreasca in 2010.La 90 de ani ,proaspata proprierara contacteaza agentii imobiliare ca sa vanda terenul.In 2013 i se elibereaza un CU din care afla ca terenul este incadrat la ”spatii verzi”.Pana sa inteleaga faptul ca poate cere despagubiri in echivalent decedeaza in 2014.In 2015 devin proprietarul terenului prin mostenire si,printre documentele ramase de la decedata, gasim si acest CU.Vrem sa lamurim situatia terenului si in 2016 adresez primariei cereri,sesizari,reclamatii la care nu ni s-a raspuns nici pana azi. Tot in 2016 cer eliberarea unui nou CU care confirma regimul juridic al CU din 2013.In 2017 actionez in instanta primaria.Pana in 2020 cand primim Hotararea ICCJ,Curtea de Apel,Tribunalul accepta,la sugestia avocatilor primariei ca actionarea in judecata prin care ceream ca sa se constate exproprierea de fapt si despagubiri in echivalent,sunt inadmisibile si prescrise.JCCJ preia decizia Curtii de Apel pe motiv de degrevare a instantelor judecatoresti,a legii ca deciziile de expropriere nu sunt supuse recursului,deci respinge recursul.Ma intreb care expropriere(primaria nu accepta faptul ca m-a expropriat deoarece in scripte figurez ca proprietar si platesc impozit de 7 ani pe un teren incadrat la ”curti-constructii”.Actiunea judecatoresca este inadmisibila si prescriptibila si pentru ca au trecut mai mult de 3 ani de cand matusa mea a primit CU in 2013,netinand cont ca si eu am un CU din 2016.De cand curge prescriptia?Pe aceste considerente nu pot primi despagubire ”dreapta si prealabila”!
Se mai poate face ceva in aceasta speta?
Va multumesc pentru raspunsuri si sugestii

Alte discuții în legătură

Revendicare teren iancudanut iancudanut am pierdut procesul cu primaria prin care am incercat sa recuperez( in acte) terenul aflat intotdeauna in curtea mea dar care a fost expropriat prin decret ( ... (vezi toată discuția)
Restituire teren ? oanaportar oanaportar Tatal meu si matusa, mostenitori ai bunicului s-au judecat ANI DE ZILE ( 1991-2007) cu Comisiile de Fond Funciar pt. a li se reconstitui dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Cer schimbarea juridica a terenului care este incadrat in continuare la ”spatii verzi”,desi in cartea funciara scrie”curti constructii. monalisa16 monalisa16 Buna ziua, Am mostenit un teren si, informandu-ma despre certificatul lui de urbanism, am constatat ca nu ne putem bucura de aceasta proprietate,singurul ... (vezi toată discuția)