avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren

am pierdut procesul cu primaria prin care am incercat sa recuperez( in acte) terenul aflat intotdeauna in curtea mea dar care a fost expropriat prin decret ( nepublicat) in 1979; am aflat ca nu il mai am dupa moartea tatalui si mult dupa posibilitatea de a solicita retrocedarea pa baza legii 10( lege in care oricum nu ma incadram deoarece terenul , in proportie de 90% nu mi-a fost luat din curte) ; mi s-a respins actiunea prin care demonstram caducitatea decretului de expropriere de catre pe motiv ca nu am actionat in baza legii 10 (la nenumaratele interventii de la primarie mi s-a explicat ca nu ma incadrez in legea 10 pt. ca terenul nu mi-a fost expropriat in fapt); am incercat , dupa apelul pierdut la fel, si la CEDO , dar raspunsul a fost negativ.; mai pot face ceva ? a fost intotdeauna terenul familiei si constatam ca primaria din acesti ani a reusit ce nu a reusit regimul trecut !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:23, 8 Noiembrie 2016
Nu pare ca legal ați mai putea face ceva.

Poate pe uzucapiune sa încercați.
Mergeți cu actele la avocat.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere decret neaplicat luminita -severa luminita -severa prin decret nr. 493/1954 se prevede exproprierea proprietarului, apoi prin alt decret din 1955, alocarea lotului expropriat ca loc de casa unui alt cetatean. ... (vezi toată discuția)
Expropriere în interesul statului anita2007 anita2007 Bună ziua, Am un teren intravilan în Bucureşti, pe care doream să construiesc o casă, pentru care în decembrie 2007 am primit înştiinţarea ... (vezi toată discuția)
Casa expropriata in 1960 pentru constructie blocuri - ce se mai poate face? callingcard callingcard Foarte tirziu mi-am dat seama de asta. Familiei mele i-a fost expropriata o casa in 1953, pentru constructia unor blocuri. In Braila, Blvd. Karl Marx la ... (vezi toată discuția)