avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In perioada 1976/1977 am lucrat ca educatoare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In perioada 1976/1977 am lucrat ca educatoare suplinitoare, prin ...

In perioada 1976/1977 am lucrat ca educatoare suplinitoare, prin decizia ISJ Olt, la o gradinita dintr-o comuna din judetul OLT. A fost primul loc de munca, imediat dupa ce am terminat liceul. Nu mi s-a facut carte de munca, nu am nici un fel de documente. In iunie 1977 am plecat sa dau la facultate si nu m-a mai interesat acea perioada crezand ca pot obtine adeverinta oricand.. Acum vreau sa ma pensionez si vreau sa valorific acea perioada. Am scris liceului din comuna (de care apartinea gradinita si de unde ridicam salariul) dar spune ca arhiva s-a pierdut si nu mai gasesc nici un fel de acte din acea perioada. Cum pot obtine refacerea acestor drepturi? Va rog sa-mi raspundeti pe email carmen_marilena-serbanescu@yahoo.com Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carla57 , utilizator 20:22, 6 Aprilie 2021
Dacă nu mai exista angajatorul, atunci in instanta.
Multumesc pentru raspuns!
Angajatorul mai exista, este un liceu dar spune ca gradinita care a functionat in acea perioada s-a desfiintat si s-a pierdut arhiva. Totusi deciziile de numire in invatamant sunt date de Inspectoral scolar judetean si sunt trimise la unitatea de invatamant respectiva.
As dori detalii cum sa procedez in acest caz si cum sa procedez in instanta. Cui sa ma adresez?
După abrogarea Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, vechimea în muncă acumulată până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie la cerere de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă.

În judecată poate fi chemată în calitate de pârât fosta unitate angajatoare unde petentul a desfășurat activitate.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata , netrecuta in cartea de munca ContSters79307 ContSters79307 In 1983 , cand am terminat liceul , am lucrat ca profesor suplinitor, undeva la tara , timp de 5 luni ( am suplinit un concediu de maternitate al unei ... (vezi toată discuția)
Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu cartea de munca pierduta IoanDragomir IoanDragomir Am Cartea de munca pierduta , fara copie ! Firma la care am lucrat pana in 1994 , a fost desfiintata si si-a pierdut arhiva . Am fost si la Arhive si am ... (vezi toată discuția)