avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada lucrata , netrecuta in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada lucrata , netrecuta in cartea de munca

In 1983 , cand am terminat liceul , am lucrat ca profesor suplinitor, undeva la tara , timp de 5 luni ( am suplinit un concediu de maternitate al unei profesoare ) . Cand am terminat facultatea , in 1990 , si m-am angajat ca inginer intr-o fabrica, am omis sa le spun celor de la personal ,ca am mai lucrat inainte si ca s-ar putea sa mai am o carte de munca deschisa ,pe numele dinainte de casatorie . Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac , pentru ca as vrea sa-mi adaug in cartea de munca perioada aceea lucrata , poate ma va ajuta la pensionare ( referitor la varsta sau cuantum adaugat la pensie ) ! Am luat legatura cu scoala unde am suplinit in perioada 1983-1984 si d-na secretara de acolo a fost foarte draguta si m-a cautat in evidentele lor , dar n--a gasit decat o foaie de pontaj din febr. 1984 , in care figuram si eu ! Ea m-a indrumat la inspectoratul invatamantului din oras si am gasit liceul in care se afla arhiva din perioada aceea ,dar secretara de acolo era foarte ocupata si mi-a spus sa revin , sa ma caute in arhiva si sa-mi dea o hartie doveditoare ca am lucrat in invatamant ! Sa inteleg ca nu mi s-a facut carte de munca ( era totusi pe vremea lui Ceausescu ) !? Cum sa procedez mai departe ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters79307 , utilizator 14:46, 30 Martie 2009
Solicitati in scris acestei unitati sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte perioada lucrata in 1983.Eliberarea aceastei adeverinte presupune cautarea in arhiva ,ceea ce in paratnteza fie spus nu e prea placut, dar cu insistente puteti obtine rezultate.
Va multumesc pentru raspuns ! Imi dau seama ca nu-i asa usor , dar sper sa obtin intelegere ! Si dupa aceea ce fac , ma duc la ITM sau unde ?
Insistati sa primiti adeverinta de vechime in unitatea de invatamant respectiva deoarece sigur veti avea nevoie de ea cand veti iesi la pensie. In adeverinta sa fie trecute s eventualele sporuri la salariu. Chiar daca este ocupata secretara, isi va face timp o data si o data, ca nu va trebuie acum, urgent.
Va multumesc dl. Tudor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa stampila carte de munca pitulicea pitulicea buna ziua am nevoie de un sfat mama mea are operat in cartea de munca dar nu se vede stampila si semnatura foarte bine ,am incercat sa merg la gradinitele unde ... (vezi toată discuția)
In perioada 1976/1977 am lucrat ca educatoare suplinitoare, prin ... carla57 carla57 In perioada 1976/1977 am lucrat ca educatoare suplinitoare, prin decizia ISJ Olt, la o gradinita dintr-o comuna din judetul OLT. A fost primul loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)