In 1983 , cand am terminat liceul , am lucrat ca profesor suplinitor, undeva la tara , timp de 5 luni ( am suplinit un concediu de maternitate al unei profesoare ) . Cand am terminat facultatea , in 1990 , si m-am angajat ca inginer intr-o fabrica, am omis sa le spun celor de la personal ,ca am mai lucrat inainte si ca s-ar putea sa mai am o carte de munca deschisa ,pe numele dinainte de casatorie . Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac , pentru ca as vrea sa-mi adaug in cartea de munca perioada aceea lucrata , poate ma va ajuta la pensionare ( referitor la varsta sau cuantum adaugat la pensie ) ! Am luat legatura cu scoala unde am suplinit in perioada 1983-1984 si d-na secretara de acolo a fost foarte draguta si m-a cautat in evidentele lor , dar n--a gasit decat o foaie de pontaj din febr. 1984 , in care figuram si eu ! Ea m-a indrumat la inspectoratul invatamantului din oras si am gasit liceul in care se afla arhiva din perioada aceea ,dar secretara de acolo era foarte ocupata si mi-a spus sa revin , sa ma caute in arhiva si sa-mi dea o hartie doveditoare ca am lucrat in invatamant ! Sa inteleg ca nu mi s-a facut carte de munca ( era totusi pe vremea lui Ceausescu ) !? Cum sa procedez mai departe ? Va multumesc !
Solicitati in scris acestei unitati sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte perioada lucrata in 1983.Eliberarea aceastei adeverinte presupune cautarea in arhiva ,ceea ce in paratnteza fie spus nu e prea placut, dar cu insistente puteti obtine rezultate.
Insistati sa primiti adeverinta de vechime in unitatea de invatamant respectiva deoarece sigur veti avea nevoie de ea cand veti iesi la pensie. In adeverinta sa fie trecute s eventualele sporuri la salariu. Chiar daca este ocupata secretara, isi va face timp o data si o data, ca nu va trebuie acum, urgent.