avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, as dori sa stiu de ce un apart. in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, as dori sa stiu de ce un apart. in care locuiesc 4-5 ...

Buna ziua, as dori sa stiu de ce un apart. in care locuiesc 4-5 persoane plateste cheltuielile comune la fel cu cel populat cu o persoana? respectiv curatenia ( se face dupa 4 persoane nu una), camera video ( ofera securitate la 4 persoane nu doar una, salariile nu vad celelalte persoane prezente, doar una la calcul?) unde este diferenta la servicii oferite intre un apartament cu 5 persoane si altul cu o persoana? Plateste unul si ceilalti sunt suportati de cei cu un venit,,,) Care este logica ? 50 de persoane sau una , pltaeste doar una...nici nu mai e cazul sa declaram cati sunt in apartament ca platim la fel..pe apartament nu pe servicii de care beneficiaza fiecare...
As dori o lamurire legala, sunt blocuri care platesc toate cheltuielile comume dupa nr. persoane, altele dupa nr. apartamente...cum e legal?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:45, 6 Aprilie 2021
Legal este cum spune legea 196/2018 iar conform acesteia, cheltuielile enumerate de d-voastra (salarii, supraveghere video) se platesc in functie de CPI.
Asadar, cu titlul de exemplu, un apartament de 80mp in care locuieste o persoana va plati mai mult din aceste cheltuieli decat un apartament de 70mp in care locuiesc 5 persoane.
Cheltuielile pe persoana sunt cele legate de gunoi, energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune si inca cateva.
Modul de repartizare a cheltuielilor il regasiti in legea 196/2018 la art. 82->93.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
I0nutz83, utilizator
Repartizarea costurilor ,legal se face de catre administrator in conformitate cu disp L nr 196/2018
Daca exista neconcordante sau incalcari ale legii,sesizati oficial presedintele de asociatoe sau serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari BE-Lili BE-Lili Daca imobilul este resedinta de vara pentru majoritatea proprietarilor, si nu sunt trecute persoane la intretinere, repartizarea consumului comum pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se impart chetuielile comune. pe nr. de persoane sau nr de apartamente? cipciop maria cipciop maria cum se inpart chetuielile comune. pe nr. de persoane sau nr de apartamente? o persoana plateste cat un apart. cu 5 persoane? (vezi toată discuția)
Repartizarea legală a cheltuielilor reprezentând servicii de administrare, curățenie și indemnizații junealina junealina Cunoașteți situații în care, în mod legal, în cadrul unei asociații de proprietari, cheltuielile reprezentând servicii de administrare, servicii de ... (vezi toată discuția)