avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu detinut in comun de 2 proprietari, unul fiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu detinut in comun de 2 proprietari, unul fiind majoritar

M-ar ajuta informatii referitoare la luarea deciziilor si repartizarea costurilor pentru un spatiu care apartine partial unei persoane private in cota majoritara (80%) iar restul apartinand unei a doua persoane in cota minoritara (20%).

Deciziile ar fi cele legate de prioritati, de actiuni de intretinere si costurile acestora precum si costuri de intretinere curente. De exemplu majoritarul poate avea 80% din spatiu iar minoritarul 20%.

Care ar fi modalitatea de lucru pentru luarea deciziilor legate de spatiul in cauza, poate majoritarul sa ia aproape toate deciziile mai putin cele care are afecta drepturile minoritarului de a folosi spatiul comun.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
alexberi, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizii pentru un spatiu detinut partial de un proprietar si partial ca parte comuna a cladirii stefb stefb In ce modalitate se pot lua deciziile privind un spatiu detinut partial si majoritar de catre un proprietar si partial ca parte comuna a cladirii? Aici ... (vezi toată discuția)
Decizii pentru proprietate comuna, unul dintre proprietari detine 87% alexberi alexberi Care este procedura de luare a deciziilor in cazul unei incaperi detinute in proprietate comuna intr-un bloc? Un proprietar detine 87% din incapere iar restul ... (vezi toată discuția)