avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adaugare proprietar pe imobil dobandit inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adaugare proprietar pe imobil dobandit inainte de casatorie

Am achizitionat un imobil prin prima casa inainte de casatorie, imobil pe care l-am achitat integral in timpul casatoriei din veniturile comune.
Sotia a achizitionat un imobil prin prima casa inainte de casatorie, imobil in care si locuim, dar la care platim ratele in continuare,

Pentru imobilul pe care l-am achitat am facut toate demersurile sa ridicam impoteca bancii si a fondului de garantare, insa figurez numai eu proprietar pe imobil.

Ce putem face ca si sotia sa devina proprietara pe imobilul pe care figurez numai eu proprietar. Dupa achitarea integrala si a imobilului achizitionat de sotie intentionam sa procedam la fel, in a deveni si eu proprietar.

Multumesc!
un act notarial, urmat de o intabulare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incheiati cu sotia o conventie matrimoniala prin care adoptati regimul matrimonial al comunitatii conventionale de bunuri, prin care prevedeti ca cele doua apartamente sunt bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenupțial / bunurile de dinainte de căsătorie Hapciu1 Hapciu1 Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie? Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc (vezi toată discuția)
Executare silita sot monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 3 saptamani am nunta si viitorul sot are un apartament achizitionat prin programul prima casa.Eu am un credit de nevoi personale la aceiasi ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)