avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara,in urma cu 16 ani tatal meu a decedat,am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara,in urma cu 16 ani tatal meu a decedat,am impartit ...

Buna seara,in urma cu 16 ani tatal meu a decedat,am impartit mostenirea legal ,in 3parti ,eu ,mama,si sora mea, in toti acesti ani eu am ingrijit.o,am platit impozite,locuim impreuna cu mama,dar nu am decat 1/3din casa.
Care este procedura ,va rog ,pt a obtine titlul de proprietate parte intreaga ?
Exista sanse?
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2021
nameaab, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există ceea ce vreți Dvs. decât dacă cumpărați celelalte părți de la mama și sora.
După tată ați împărțit cu acte? Adică ați dezbătut succesiunea? Pentru că nu mi-e clar de ce aveți 1/3. Dacă moștenirea a fost compusă din bunuri comune ale părinților, ar trebui să aveți mult mai puțin.
Va multumesc
Exista cumva prevederea legala prin care sora sa poata ceda partea ei mamei,iar mama sa imi dea mie cu contract de vanzare si clauza de intretinere?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar dacă sora vinde sau doneazaă mamei iar dansa va cedează dvs prin donație sau vanzare.Nu stiu cu ce v ar ajuta o astfel de varianta care presupune costuri suplimentare.de ce nu v ar ceda sora dvs direct .Varisnta mai.probabila este că va trebui după decesul mamei să realizați partajul bunului si sa va despagubiti sora pt cota parte ce i revine..
Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie mariaadelina mariaadelina actul de donatie s-a facut an 2002.antre timp tata a decedat.nu m-am anteles cu sora sa renunte la partea de mostenire din partea tatalui.mama cedeaza an ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la parinti iulyt iulyt Se poate cumpara apartamentul detinut de mama mea, in care eu si nevasta suntem luati in spatiu? Trebuie facuta dezbaterea mostenirii inainte sau care este ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)