avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune Buna Ziua! Daca nu s-a dus la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune Buna Ziua! Daca nu s-a dus la bun sfarsit ...

iesire din indiviziune
Buna Ziua!
Daca nu s-a dus la bun sfarsit actiunea de iesire din indiviziune,iscandu se neintelegeri intre mostenitori(unul dintre acestia facand o terasa langa viitorul gard),se poate vinde cotele parti ale unuia dintre mostenitori,urmand ca viitorul proprietar sa faca granituirea?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cel mai indicat e sa formulati actiunea de ieșire din indiviziune care se va judeca de instanta de judecata. Se poate vinde cota parte, dar pentru acest aspect e necesar acordul coproprietarului. Ulterior, cumpărătorul va fi pus in situatia de a solicita ieșirea din indiviziune, nu granituire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!Si ar mai fi un aspect:sa zicem ca s-a reusit instrainarea cotelor -parti,fara stiinta celorlalti coproprietari,atunci in ce termen acestia ar putea ataca actele?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper sa nu mi scape ceva dar din câte îmi amintesc sancțiunea e nulitatea absoluta si astfel acțiunea în vederea constatării nulitatii absolute este imprescriptibila. Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca inscrierea în CF este un mecanism de dobândire efectiva a dreptului si de publicitate si ca înscrierile in CF pot fi contestate intr un anumit termen, dupa caz, termenul s ar împlini dupa 3 ani de la momentul notarii in CF.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Aprilie 2021
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DATSCH2010 DATSCH2010 Daca exista scucesori ai unui parinte defunct, cu o cota o parte dintr-o casa de 9/32 sa presupunem, alaturi de alti copii si sotia defunctului care mostenesc ... (vezi toată discuția)
Intrebare indiviziune TRAIAN78 TRAIAN78 Buna seara, In anul 2006 am cumparat un teren agricol, prin act de vanzare cumparare, pe care l-am intabulat cu titlu de vanzare cumparare, facandu-i si o ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)