Bună seara,O întrebare am:mama a decedat de 11 ani și nu am făcut succesiunea. Suntem 5 frați. Tata s a recăsătorit de 10 ani legal.Daca nu avem succesiune poate sa mi dea din dreptul lui cat trăiește un teren pentru a construi o casă???Avem de deschis succesiune pt o casă cu 6 camere.dar terenul este de 800 m și vrea să mi lase din el pt a construi o casă. Poate fără succesiune sau printr-un testament sau ceva la notar scris si legalizat???Am două surori în Anglia și nu se pot prezenta la succesiune.Si vreau sa ma apuc sa construiesc în spatele casei unde este loc rămas,De construit o casă. POT construi si sa am si acte? Sa mi lase tata cat trăiește din dreptul lui???Sau mă trezesc,,,,că o construiesc si o împart cu soția lui și cu frații mei ,Dacă se întâmplă ceva cu el.Multumesc frumos!!!)
Tată nu vă poate transmite decât ceea ce are în proprietate în momentul transmisiunii proprietății.
Se poate transmite o cotă parte ideală dintr-o moștenire (de exemplu 1/3), dacă aceasta s-a dezbătut.
Ziceți că nu s-a dezbătut succesiunea... ok, dar măcar aceasta a fost deschisă?
Certificate de calitate de moștenitor și-au luat moștenitorii?
Bunurile primite (de tata) prin moștenire sunt bunuri proprii ale succesibilului, ele nu intră la masa partajabilă în cazul unui eventual divorț. al tatălui.
Dar dacă tata vă transmite dvs. dreptul lui de proprietate asupra terenului în timpul vieții, acesta va fi considerat bun comun al dvs și al actualei soții, inclusiv casa pe care o veți construit, cu excepția situației în care ați făcut convenție matrimonială.
Asta pentru că tata v-ar transmite din dreptul lui.
Nu e ca și când vă luați dreptul dvs de la mama, caz în care acea cotă ar fi bun propriu al dvs.
Nu a fost deschisă succesiunea. Nimeni nu vrea să o deschidă .De aceea vă întreb,poate fără succsesiune să mi dea din terenul lui cu act de vânzare cumpărare,tata?????
Constructie casa
geo17263geo
As vrea sa construiesc o casa pe terenul tatalui meu .Nu am acte de proprietate pe acest teren . De fapt nu s-a dezbatut succesiunea de pe mama care este ... (vezi toată discuția)
Ajutor pt mostenire
v.ana
am si eu o problema.suntem 2 frati si mama noastra a murit acum 20 de ani.mstenirea nu sa dezbatut, tata sa recasatorit cu o femeiemai tanara ca el cu 20 de ... (vezi toată discuția)