avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Deschidere magazin fara acordul vecinilor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Deschidere magazin fara acordul vecinilor

Buna ziua

Va prezint urmatoarea situatie:

Proprietarul spatiului de la parterul unui bloc,doreste sa inchirieze spatiul sau de 250 mp catre Carrefour ,pentru ca acestia sa faca un minimarket de lux,dupa cum spune el.
Are nevoie de acordul celor 4 vecini de la etajul 1.
Cei 4 vecini nu vor sa semneze,din cauza zgomotului care va fi(produs de aparatele de aer conditionat,de frigidere,de traficul intern) pe timpul noptii cat si ziua ,dar toti au ajuns la concluzia(cercetand individual),ca firma Carrefour va deschide magazinul si fara semnaturile lor.

Cum sa actioneze acum cand spatiul este liber,pentru a impiedica Carrefourul sa-si deschida magazinul?

Astept raspunsul d-voastra
Multumesc
Cel mai recent răspuns: antonia.cristescu , utilizator 19:38, 11 August 2021
Pentru ca un magazin sa poata fi deschis la parterul unui bloc, va trebui parcursa etapa inregistrarii la Registrul Comertului a punctului de lucru, cu activitate, pentru care va fi necesar acordul scris al vecinilor si de cel al asociatiei de proprietari. Fara aceste documente, nu va putea fi aprobat dosarul. Daca totusi se parcurge aceasta procedura, se poate solicita la registrul comertului o copie a dosarului si se poate formula o opozitie. Spatiul de la parter este in proprietatea unei persoane care are dreptul si libertatea sa dispuna de proprietatea sa dupa bunul plac ( inclusiv sa il inchirieze unui magazin), atata timp cat respecta prevederile legale. Inchirierea spatiului nu ii poate fi interzisa, insa desfasurarea de activitati comerciale este conditionata de acordul vecinilor. Atentie, daca refuzul vecinilor este nejustificat, chiriasul are posibilitatea sa solicite in instanta pronuntarea unei hotarari care sa suplineasca acordul acestora. Va recomand sa incercati solutionarea amiabila, pe calea unei comunicari eficiente pentru ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața Încerc sa explic pe scurt: la parterul blocului ... vicar vicar Bună dimineața Încerc sa explic pe scurt: La parterul blocului exista un spațiu de închiriat. Proprietarul trebuie sa obțină acordul vecinilor de la ... (vezi toată discuția)
Reglementarea relatiilor dintre utilizatorii spatiior comerciale si locatarii condominiilor Puiu Popescu Puiu Popescu Va rog sa-mi precizati ce hotarari ale CGMB si/sau ce alte acte normative republicane reglementeaza activitatea firmelor de comert (produse alimentare) cu ... (vezi toată discuția)
Magazin la parter alina_25 alina_25 daca cineva vrea sa deschida magazin la parter tre sa aiba acordul a tuturor locatarilor de pe scara respectiva sau doar a 50% +1? (vezi toată discuția)