avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reglementarea relatiilor dintre utilizatorii spatiior ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reglementarea relatiilor dintre utilizatorii spatiior comerciale si locatarii condominiilor

Va rog sa-mi precizati ce hotarari ale CGMB si/sau ce alte acte normative republicane reglementeaza activitatea firmelor de comert (produse alimentare) cu program lung, intreaga saptamana intre 8:30-21:30 iar duminica pana la 18:30. Mai adaugati inca o ora pentru aspecte gospodaresti si financiare si ziua s-a dus.
Se pare ca la parterul blocului in care locuiesc se va deschide un magazin apartinand unei retele de supermarket-uri. In spatiul respectiv functioneaza acum un magazin cu program 9-17. Inainte de 1989 in acelasi spatiu a functionat un restaurant. Ma ingrozeste ideea ca s-ar putea reedita calvarul zgomotelor, de neocolit, al frigiderelor, al ambalajelor trantite si mutate, al personalului si al cumparatorilor insisi. Dreptul comerciantilor de a a desfasura activitati lucrative la parterul condominiilor (in spatii cumparate sau inchiriate) trebuie sa se termine acolo unde incepe dreptul meu ca in propria-mi locuinta sa ma pot odihni, sa ma pot relaxa, sa pot asculta si altceva in afara de vibratii ale frigiderelor, tranteli de ambalaje, strigate si mirosuri, etc. Cu alte cuvinte sa traiesc si sa ma simt in locuinta mea acasa, ca intr-o adevarata tara europeana, fara teama de a fi invadat de sobolani si de gandaci, fara teama de a fi trezit de activitatile, altfel normale, intr-un astfel de magazin ?
Cum pot actiona astfel incat, la parterul blocului in care locuiesc, adica la cativa zeci de cm distanta de locul unde eu incerc sa ma simt acasa, sa nu se poata desfasura decat activitati care nu ma afecteaza, care nu polueaza, care nu ma fac sa fug de acasa ?
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Puiu Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bathorimariana , utilizator 14:08, 8 Mai 2011
Pentru obtinerea autorizatiilor de functionare in spatiile cu destinatie de locuinte, trebuiesc acordurile vecinilor direct afectati si a asociatiei de proprietari.
Adresativa in scris presedintelui asociatiei de locatari cerindu-i sa nu dea acordul asociatiei pentru desfasurarea acestei activitati, sau sa conditioneze acest acord de efectuarea unor lucrari specifice care sa va protejeze de astfel de neplaceri( izolarea fonica, dezinsectii periodice, program de lucru intre limitele normale....). Fiind pe verticala vecin cu acest spatiu ar trebui sa ii fie necesar si acordul dv. la obtinerea autorizatiilor de functionare.
Sa stiti totusi ca e mult mai productiva o discutie directa cu proprietarii spatiului in vederea lucrarilor amintite decit o opozitie absurda gen "drobul de sare".
Daca spatiul de la parterul imobilului figureaza ca spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta,nu se solicita acordul vecinilor sau al asociatiei pentru ca in acesta sa se poata desfasura activitatile pentru care a fost destinat.deci nu asociatia este cea care poate regla aceste inconveniente.Tine probabil de vreun acord de mediu si de bunul simt al celor care-l adminisreaza,Asociatia poate cel mult sa-i someze sau sa sesizeze autoritatile de tulburarea confortului locatarilor.
Si noi avem la parterul blocului spatii comerciale care ne deranjeaza, si de 25 de ani nu putem faca absolut nimic. Cu comerciantii ne punem rau, cu patronii la fel. asa e si la voi in Bucuresti ca la noi ? In sector 5 ? Va luptati cu morile de vant, patronii au pile la Primarie si Politie, asa ca..................asta e !!!#-o, :((:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial pandatao pandatao Buna ziua! In demisolul unei scari a asociatiei de proprietari este un apartament cu destinatie de spatiu comercial. Chiar si inainte de infiintarea ... (vezi toată discuția)
Acord asociație proprietari danaddm38 danaddm38 Dețin un spatiu comercial la parterul unui bloc. Am avut un magazin de îmbrăcăminte -încălțăminte , dar doresc sa-i schimb destinația , să fac ... (vezi toată discuția)
Pt aceeasi activitate-acord vecini ghimicim ghimicim la punctul x functioneza sc avand ca activitate -bar. se inchide sc si se infiinteaza o ii insa cu aceeasi activitate. este necesar acordul vecinului, avand in ... (vezi toată discuția)