avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am cumparat un garaj intr-un imobil din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am cumparat un garaj intr-un imobil din Bucuresti, ...

Buna ziua,
am cumparat un garaj intr-un imobil din Bucuresti, de la o persoaca care cumparase un apartament in acel imobil si nu avea nevoie de garaj. In respectivul imobil exista o asociatie de proprietari infiintata acum 12 ani, intrebarea este daca automat fac si eu parte din asociatie, prin faptul ca am achizitionat acel garaj, daca nu, care sunt demersurile necesare pentru a intra in asociatie, si ce obligatii financiare am fata de aceasta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:28, 8 Aprilie 2021
Buna ziua,
Gasiti aceste detalii in Legea 196/2018.
Daca detineti calitatea de proprietar de spatiu cu alta destinatie in condominiu,automat sunteti propretar
Puteti deveni membru proprietar dupa ce semnati acord de asociere cu asociatia de proprietai
Diferenta intre calitatea d esimplu proprieta si membru proprietar consta in acea ca proprietarii au drepturi limitate,respectiv nu au dreptul sa acceada la functii d ereprezentare in structurile asociatiei de proprietari
Restul obligatiilor financiare sunt identice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.avem in comitet 2 persoane care nu sunt proprietari,cu ... tipaflorian tipaflorian buna seara.avem in comitet 2 persoane care nu sunt proprietari,cu procura.cum putem sa remediem aceasta situatie? (vezi toată discuția)
Buna seara. se poate alege președinte al unei asociații de ... oana2mirea oana2mirea Buna seara. Se poate alege Președinte al unei asociații de proprietari o persoana care deține doar un garaj în blocul nostru? Adică, nu are un ... (vezi toată discuția)
Pot face parte din comitetul executiv daca nu sunt proprietar in acte? andrei.m.i andrei.m.i Buna ziua. Ma intereseaza daca , dpdv legal, am dreptul sa fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari, daca doar sotia apare ca ... (vezi toată discuția)