avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sotul meu este angajat de mai bine de 10 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sotul meu este angajat de mai bine de 10 ani ca agent ...

Buna ziua! Sotul meu este angajat de mai bine de 10 ani ca agent de paza la o institutie ce apartine de primarie. Mai nou primarul nostru "drag" , s-a hotarat sa desfiinteze posturile de agent de paza ( care sunt vreo 10 la numar) si a le inlocui cu o firma de paza(care culmea seful acelei firmei este din acelasi partid cu primarul) pe langa asta, ca sa va dati seama ce fel de om este, in oras avem o gradina zoo, fiind singura din judet , pe care vrea sa o desfiinteze total si atunci ar mai ramane alti 6-7 oameni fara locuri de munca, plus ca desfiinteaza multe posturi si in cadrul primariei , adica in jur de vreo 30.. nu mai zic ca a urcat foarte mult taxele, impozitele si caldura, toate astea cica doar pentru a se tine de promisiune din campanie adica de a asfalta niste strazi. adica mai bine spus , le promite cetatenilor modernizare, dar ii injunghie pe la spate. Exista vreo lege prin care toate aceste persoane care raman fara loc de munca , pe putin 50, dupa foarte multi ani de munca sa poata da in judecata primarul pentru abuz in serviciu sau ceva de genul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 9 Aprilie 2021

Catalina97 a scris:

Buna ziua! Sotul meu este angajat de mai bine de 10 ani ca agent de paza la o institutie ce apartine de primarie. Mai nou primarul nostru "drag" , s-a hotarat sa desfiinteze posturile de agent de paza ( care sunt vreo 10 la numar) si a le inlocui cu o firma de paza(care culmea seful acelei firmei este din acelasi partid cu primarul) pe langa asta, ca sa va dati seama ce fel de om este, in oras avem o gradina zoo, fiind singura din judet , pe care vrea sa o desfiinteze total si atunci ar mai ramane alti 6-7 oameni fara locuri de munca, plus ca desfiinteaza multe posturi si in cadrul primariei , adica in jur de vreo 30.. nu mai zic ca a urcat foarte mult taxele, impozitele si caldura, toate astea cica doar pentru a se tine de promisiune din campanie adica de a asfalta niste strazi. adica mai bine spus , le promite cetatenilor modernizare, dar ii injunghie pe la spate. Exista vreo lege prin care toate aceste persoane care raman fara loc de munca , pe putin 50, dupa foarte multi ani de munca sa poata da in judecata primarul pentru abuz in serviciu sau ceva de genul?

Buna ziua!

Se pot contesta in instanta deciziile de concediere.
Decizia de concediere se contesta in termen de 45 de zile de la data luarii la cunostinta.
Ideea este ca nu este vorba de concediere, ci de desființarea posturilor, adica sa dispara total din organigramă
Desfiintarea posturilor este un pas al concedierii.

Art.65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este ... OANA_BD OANA_BD Vă rog să mă ajutați cu următoare situatie:un angajat este amenințat ca î se dezfiinteaza postul=director de vânzări pe o anumita zona .Dar postul de ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea posturilor / concedieri individuale membru1 membru1 Buna ziua stimati avocati! am si eu nevoie de un sfat URGENT pe scurt: presedintelui sindicatului,strict confidential, pe data de15 aprilie i-sa inmanat o ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa aflu daca la o reducere de personal prin concediere individuala, din statul de functii se reduc si posturile vacante? (vezi toată discuția)