In listele de intretinere din Feb 2021 a aparut o suma fd de reparatii. Dupa ce am intrebat administratorul, am aflat ca suma a fost stabilita in 16.03.2021 de comitetul executiv, fara documentare, drept reintregire a fondurilor folosite in 2020. Adunare Generala nu s-a convocat, probabil din motive de pandemie. Este legala suma inclusa in statul de plata? Ce se mai poate daca s-au scurs cele 10 zile termen de contestatie? E ok ca o decizie sa se aplice retroactiv ( decizie in martie si se include in lista de februarie).
Am intrat in posesia contestatiei trimise de o venina si i s-a raspuns ca legiuitorul nu prevede expres dreptul exclusiv asupra reintregirii fondului unui organ al asociatiei de proprietari, ca atare Comitetul Executiv poate decide acest lucru. Aici am o neclaritate pt ca in art 71 se prevede obligatia Adunarii Generale de a aproba anual fd de reparatii. Nu este posibil ca o parte sa aibe numai obligatia si pe de alta parte sa vii sa spui ca dreptul de a decide reintregirea este al tututor (Adunare, Comitet executiv, presedinte, administrator, cenzor - cf art 55).
In plus, spun ca nu s-a putut organiza Adunare Generala din motivul ca pe stare de alerta sunt restrictii de intalnire la 50 de persone, iar condominiul are 118 apt. In istoricul Adunarilor Generale din ultimii 7 ani, nu au participat mai mult de 25 de persoane, deci se putea tine adunarea in exterior fara probleme,
Fond reparatii
adriandanciu90
Buna ziua.
S-a stabilit in adunarea generala strangerea unui fond de reparatii repartizat pe 6 luni de intretinere.
Cand fac reparatii, iau din banii stransi ... (vezi toată discuția)