avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In listele de intretinere din Feb 2021 a aparut o suma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In listele de intretinere din Feb 2021 a aparut o suma fd de ...

In listele de intretinere din Feb 2021 a aparut o suma fd de reparatii. Dupa ce am intrebat administratorul, am aflat ca suma a fost stabilita in 16.03.2021 de comitetul executiv, fara documentare, drept reintregire a fondurilor folosite in 2020. Adunare Generala nu s-a convocat, probabil din motive de pandemie. Este legala suma inclusa in statul de plata? Ce se mai poate daca s-au scurs cele 10 zile termen de contestatie? E ok ca o decizie sa se aplice retroactiv ( decizie in martie si se include in lista de februarie).
Cel mai recent răspuns: Curios_intrebator , utilizator 10:36, 12 Aprilie 2021
Adresati cerere scrisa la asociație ca sa va răspundă în scris motivat.
Am intrat in posesia contestatiei trimise de o venina si i s-a raspuns ca legiuitorul nu prevede expres dreptul exclusiv asupra reintregirii fondului unui organ al asociatiei de proprietari, ca atare Comitetul Executiv poate decide acest lucru. Aici am o neclaritate pt ca in art 71 se prevede obligatia Adunarii Generale de a aproba anual fd de reparatii. Nu este posibil ca o parte sa aibe numai obligatia si pe de alta parte sa vii sa spui ca dreptul de a decide reintregirea este al tututor (Adunare, Comitet executiv, presedinte, administrator, cenzor - cf art 55).
In plus, spun ca nu s-a putut organiza Adunare Generala din motivul ca pe stare de alerta sunt restrictii de intalnire la 50 de persone, iar condominiul are 118 apt. In istoricul Adunarilor Generale din ultimii 7 ani, nu au participat mai mult de 25 de persoane, deci se putea tine adunarea in exterior fara probleme,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. S-a stabilit in adunarea generala strangerea unui fond de reparatii repartizat pe 6 luni de intretinere. Cand fac reparatii, iau din banii stransi ... (vezi toată discuția)
Utilizarea fondului de reparatii - asociatie de proprietari Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Conform Legii 196/2018 , art. 71, punctul 2: (2) Proprietarii membri ai asociației de proprietari au obligația să aprobe un fond de ... (vezi toată discuția)
Listele de plată sunt ilegal calculate dacă nu au la bază hotărâri ale adunărilor generale anuale, convocate conform legii nr. 196/2018, art. 47, 48 și 53 ! flory_mr flory_mr Am găsit pe Internet un articol extrem de explicit care arată obligațiile unui administrator de Condominiu, în care aproape la fiecare articol se arată ... (vezi toată discuția)