avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Mama mea vrea să mă dezmoștenească. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Mama mea vrea să mă dezmoștenească. Este divorțată ...

Buna seara. Mama mea vrea să mă dezmoștenească. Este divorțată de cînd aveam eu 4 ani. Și în prezent este singura. Vrea să-i de-a apartamentul unei verișoare brepte de-a mea. Ce vă întreb pe dumneavoastră, poate să mă dezmoștenească și să-i de-a verișoarei mele apartamentul ? Nu mai am frați . Eu nu o să mai am nici un drept la apartament ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprisor , utilizator 20:07, 10 Aprilie 2021
Depinde ce act notarial îi face verișoarei. Nu există termenul de dezmoștenire în codul civil, dar proprietarul are dreptul pe parcursul vieții de a dispune de bunurile sale așa cum dorește.

Are dreptul să înstrăineze imobilul către oricine. După moartea ei puteți cere în instanță reducțiunea liberalităților excesive, însă depinde prin ce fel de contract va înstrăina imobilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Am înțeles. Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cu clauza de intretinere sau contract de intretinere frantzmusa frantzmusa Sunt casatorita, nu am copii si am 2 frati. Parintii doresc sa imi lase mie apartamentul in care ei locuiesc, fara ca ceilalti doi frati ai mei si nici sotul ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)