in luna martie- aprilie 2009 am lucrat la super market Trident in Medias, mi-am respectat contractul, si am stat cele 2 sapt in preaviz; eu si prietenul meu. odata cu noi au mai plecat aprox 20 persoane, dar nimeni nu a primit nimic. am fost, am insistat , ni s-a spus ca banii nostrii sint intr-un cont, dar ptr ca apartine de Trident Sibiu nu se poate face nimic pina nu da voie cei de la Sibiu. apoi am vazut cum e tot mai rau, aveau mai putine vizari, tot mai putini angajati, directorii se schimbau de la o luna la alta...etc.in dec 2009 am auzit ca Tridentul si-a revenit am facut o vizita si:stunned:totul era nou, rafturi noi, personal nou ... dar unde sint banii nostrii?nimeni nu stie. va rog sa imi spuneti cu pot sa imi recuperez banii.
Singura solutie este cea pe calea unei actiuni in instanta pe dreptul muncii (la tribunal)...nu se plateste taxa de timbru, iar sarcina probei revine angajatorului...cu alte cuvinte, dvs. redactati actiunea in care explicati situatia de fapt si o incadrati in drept pe prevederile codului muncii, urmand ca angajatorul sa puna la dispozitia instantei actele solicitate (care dovedesc faptul ca ati lucrat acolo in perioada mentionata si cu salariul respectiv): aveti toate sansele sa castigati. In masura in care angajatorul nu va plati nici in urma unei sentinte definitive si irevocabile, va puteti adresa unui executor judecatoresc. Mult succes!
Pentru a vi se plati drepturile salariale cuvenite trebuie sa intentati proces angajatorului,la tribunalul sectia litigii de munca de unde aveti dvs. domiciliul.