avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu social

Buna ziua,
Am citit despre acest subiect pe forum si in mare cam stiu ce am de facut pt a schimba adresa sediului social.pentru a intelege mai ine intrun caz personificat mentionez ca la vechea adresa a sediului nu mai locuimam vandut apartamentul,iar noua adresa unde dorim schimbarea sediului tine teritorial de Giurgiu.Trebuie deci sa formulez cererea catre ORC Giurgiu?
In acelasi timp dorim si alte mici schimbari (modificari) ,adaugiri coduri CAEN si as vrea sa stiu daca sunt conditionate unele de altele sau le pot cere pe cele ce nu impun schimbarea adresei pe adresa actuala ,urmand mai apoi sa ma adresez la Gurgiu pt modificare sediu????Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:09, 10 Ianuarie 2010
Art 6, LRC, procedura in caz de schimbare de sediu in alt judet cu depunerea actelor daca se doreste la noul sediu se foloseste de mai bine de un an.
aba812001@
Textul din legea 26/1990 pe care l-ai invocat este asta:
Art. 6. - (1) Înregistrările în registrul comerţului se fac pe baza unei încheieri a judecătorului delegat sau, după caz, a unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, în afară de cazurile în care legea prevede altfel.
(1ind.1) Judecătorul-delegat întâi sesizat spre a dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind fuziunea, divizarea sau schimbarea sediului social al unei persoane juridice în alt judeţ se va pronunţa, prin aceeaşi încheiere, şi asupra înmatriculării persoanelor juridice astfel înfiinţate, radierii celor care îşi încetează existenţa ori înregistrării în registrul comerţului a modificării actelor constitutive ale persoanelor juridice care dobândesc o parte din patrimoniul persoanei juridice divizate, după caz, precum şi asupra înmatriculării şi radierii persoanelor juridice care îşi schimbă sediul social în alt judeţ.

Al.1 ind. 1 a fost introdus prin OUG nr. 52/2008
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Buna ziua,
Va deranjez cu o problema. Suntem de cativa ani 3 asociati intr-o firma, fiecare 33%. Dorim sa schimbam sediul social in aceeasi localitate, intrucat expira in primavara aceasta, intr-un spatiu nou; avem deja contractul de comodat, stampila asociatie, semnatura vecini, etc. Din pacate unul din noi nu mai este "activ" de ceva vreme in firma. Va trebui prezenta si semnatura acestuia pentru schimbarea sediului? Mentionez ca in nici un caz acesta nu va veni (daca trebuie) pentru aceste modificari, nu va veni nici la adunarea asociatilor si nici nu va raspunde la vreun telefon..din motive lesne de inteles..
Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in astfel de situatie. Pot schimba sediul fara prezenta/semnatura lui? Nici de cedat partile sociale nu vrea sa le cedeze..probabil asteapta listarea firmei la bursa :))..
Cu stima,
Cristi Kompera
Poate semna administratorul cu puteri depline.
Va multumesc. Bine ar fi sa fie asa.
Administratorul sunt eu. Stiu ca se va modifica si actul constitutiv. In prezentul act este semnatura celor 3 asociati. Nu va trebui la fel? Asta m-a pus pe ganduri..Iar pana luni la registrul comertului sunt 2 zile :)

Alte discuții în legătură

Societati listate pe bursa ContSters71920 ContSters71920 buna seara, speta suma in genul: societate pe actiuni listata la bursa anunta convocarea unei aga pentru modificarea actului constitutiv. aga se desfasoara, se ... (vezi toată discuția)
Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)