romascanu a scris:
:-/ Intai din care? (daca am o competenta exclusiva)
Art. 15 cod proc civ " Cererile in materie de societate, pana la sfarsitul lichidarii in fapt, sunt de competenta instantei locului unde societea isi are sediul principal". (care, in privinta cererii de mentiuni, va decide in complet format din judecatorul delegat ... deocamdata ...ce va fi vom mai vedea).
aba812001 a scris:
Art 6, LRC, procedura in caz de schimbare de sediu in alt judet cu depunerea actelor daca se doreste la noul sediu se foloseste de mai bine de un an.
Draga @ aba812001, intrebarea mea era mai mult de ...amorul dreptului.
Intrebarea omului deranjat de modul in care "se foloseste" o anumita procedura = se "canta in drept ca lautarul dupa ureche".
Art 6 alin 1 indice 1 zice intradevar ca " Judecătorul-delegat
întâi sesizat spre a dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor privind ...schimbarea sediului social al unei persoane juridice în alt judeţ se va pronunţa, prin aceeaşi încheiere, şi asupra ... înmatriculării şi radierii persoanelor juridice care îşi schimbă sediul social în alt judeţ.
Dar intrebarea mea ramane: INTAI din care!?
Pentru ca judecatorul delegat nu poate fi definit ca o instanta de judecata.
Judecatorul delegat este un judecator din cadrul tribunalului competent (desemnat expres de presedintele tribunalului) Competenta apartine TRIBUNALULUI (ca de-aia avem RC de pe langa Tribunalul ...).
Pai si atunci ... unde e norma aia
DE COMPETENTA care sa-mi reglementeze o competenta alternativa intre Tribunalul X si Y (oficiul reg com din judetul X
sau Y? / de pe langa Tribunalul din judetul X - vechiul sediu - sau Tribunalul Y - noul sediu?).
Am vreuna scrisa inainte (sau dupa) art 6 alin 1 ind 1care sa reprezinte o norma derogatorie de la art. 15 c. p. c art. 3 L 26/1990?
Daca nu o am, atunci pentru ...cel ce are ghinonul de a gandi mai mult decat trebuie (pe langa ce "se practica") norma din art. 6 alin 1 ind 1 din L 26/1990 suna cam in
halul urmator: Judecatorul delegat intai sesizat ... dintre judecatorii
singurului tribunal competent ... (cel unde pj isi are sediul)...
Art. 8. - (1) (tot din L 26) Controlul legalităţii operaţiunilor efectuate de oficiul registrului comerţului se face
de către unul dintre judecătorii tribunalului judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, delegat anual de preşedintele acestui tribunal.