avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am cumparat un apartament care are loc de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am cumparat un apartament care are loc de parcare ...

Buna ziua,
Am cumparat un apartament care are loc de parcare inclus.
Parcarea este amenajata in jurul blocului si fiecare loc de parcare este numerotat pt fiecare apartament din bloc.
In contract este mentionat: subsemnatul vânzător în nume propriu și în calitate de mandatar declar că pe terenul în suprafață de 1368 de m pătrați aferentă blocului din care apartamentul lui numărul 33 îi revine cota de 45/1368 parte este amenajat și un loc de parcare identificat prin numărul 33 ce se transmite cumpărătorilor loc de parcare pe care subsemnații cumpărători ne obligăm să îl folosim în exclusivitate.
Locul meu de parcare este ocupat abuziv, am chemat politia si am sesizat situatia insa mi s a spus ca nu am cf pe locul de parcare, astfel incat persoana in cauza piate parca pe locul meu.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:12, 12 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici nu puteati avea CF, pentru că terenul de sub și din jurul blocului este proprietatea dezvoltatorului. Dvs nu ati cumparat si locul de parcare, ci doar v-a fost atribuit in folosință.
Cel mai probabil, Poliția nu a vrut să "se bage".
Recurgeti și dvs la alte metode. De exemplu, montati un dispozitiv de fier, cu cheie, care se pliaza/ridica pe asfalt.
Au spus ca nu putem monta dispozitive ca nu este proprietatea noastra, si tot noi luam amenda...

nobody_else91 a scris:

subsemnatul vânzător în nume propriu și în calitate de mandatar declar că pe terenul în suprafață de 1368 de m pătrați aferentă blocului din care apartamentul lui numărul 33 îi revine cota de 45/1368 parte este amenajat și un loc de parcare identificat prin numărul 33 ce se transmite cumpărătorilor loc de parcare pe care subsemnații cumpărători ne obligăm să îl folosim în exclusivitate.

Citatul de mai sus este din contrat. Mi s a spus ca daca era scrisa doar cota far mentiunea cota parte, ar fi fost ok. In situația in care in contract parcarea este cota parte, si daca se face reclamatie proprietarul masinii poate contesta situatia, pt ca nu sunt proprietarul terenului.
Nu are nicio relevanță. Cota, cota parte.
Este exact acelasi lucru: o cota indiviza, ideală și abstractă, ce nu poate fi localizata/individualizată fizic.
Ceea ce trebuia menționat clar era sub ce formă va revine locul de parcare: in proprietate, în folosință, în chirie etc.
Acest "revine" poate insemna n lucruri.
La Cartea Funciară aveti notată vreo mențiune referitoare la locul de parcare?
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa cumpar un apartament care a fost prezentat ... sorin.petrus sorin.petrus buna ziua as dori sa cumparun apartament care a fost prezentat de vanzator ca avand parcre ca si cota parte din terenul blocului. in cf- ul de informare am ... (vezi toată discuția)
Teren aferent asociatiilor de proprietari cristi_afrim cristi_afrim -Înainte de 89 blocuri cat si cartiere intregi construite in vederea vânzării către persoane fizice si întrunite in asociați de proprietari se introducea ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza teren in jurul blocului bsandrei bsandrei Buna ziua, In blocul in care tocmai m-am mutat, odata cu achizitionarea apartamentului am dobandit si o cota parte din terenul din jurul blocului. ... (vezi toată discuția)