buna ziua as dori sa cumparun apartament care a fost prezentat de vanzator ca avand parcre ca si cota parte din terenul blocului. in cf- ul de informare am urmatoarele inscrisuri: suprafata utila 50mp, cote parti comune 5.51/100 cote teren 26/469. Aceasta cota parte teren cat ar insemna in mp ? E suficient pt o parcare sau asta se refera si la terenul de sub bloc si din jurul lui si nu as vea cota parte suficienta pentru o parcare
stiu ca asa e normal dar unii dezvoltatori nu vor sa mai cheltuie bani cu inscrierea in cf a parcarii si spun ca dau impreuna cu apartamentul o cota parte de teren care poate fi folosita ca parcare. Proprietarul actual spune ca a cumparat in urma cu 4 ani cu aceasta poveste si a parcat in tot acest timp langa bloc fara sa aiba vreo problema cu locul unde parcheaza, dar din acte mie nu mi se pare ca are loc de parcare desi el asa sustine si incearca sa obtina un pret mai bun pt apartament
Se refera la cota parte (corespunzătoare apartamentului) din dreptul de folosinta asupra terenului de sub bloc.
Locul de parcare este numit expres exact asa "loc de parcare, în suprafață de.."
Lucrurile trebuie înțelese și specificate clar, nu pe bază de interpretări.