avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuri de parcare neindividualizate in teorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuri de parcare neindividualizate in teorie

Buna ziua! Ma confrunt urmatoarea problema: sunt proprietarul unei garsoniere, iar in momentul cumpararii, fostul proprietar mi-a specificat ca detin loc de parcare, sub forma de cota in teren, deci locurile nu sunt individualizate. In contractul de vanzare-cumparare scrie clar: cota parte din teren aferenta apartamentului include si locul de parcare din curte in suprafata de 12,5 mp. Problema este cu vecinii, nu ar fi loc suficient pentru toate cele 17 apartamente, sunt doar 11 locuri. Inainte de venirea mea s-au inteles fiecare cum parcheaza, iar cand am parcat pentru ca aveam tot dreptul si si eu platesc impozit pe aceat teren, de fiecare data ma suna cineva ca am parcat pe locul lui. Cum poate fi locul cuiva daca locurile nu sunt individualizate? Ba mai mult, unii spun ca locurile de parcare ar fi distribuite doar pe apartamente, fiind un bloc mixt, dar si asa sunt 12 apartamente si 11 locuri, tot nu mi se pare plauzibil sau mai spun ca ce scrie in contractul meu nu e valid. Eu cred ca exista posibilitatea sa nu aiba fiecare trecut in contract si cota aferenta locului de parcare. Ce pot face, cum pot afla, iar daca prin absurd au toti trecut, cum se poate rezolva problema, vreau doar sa pot parca oriunde fara sa vina cineva sa imi spuna ca e locul lui, pentru ca nu este.
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
daniel.ttt77, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:46, 9 Decembrie 2023

daniel.ttt77 a scris:

. Eu cred ca exista posibilitatea sa nu aiba fiecare trecut in contract si cota aferenta locului de parcare. Ce pot face, cum pot afla, iar daca prin absurd au toti trecut, cum se poate rezolva problema, vreau doar sa pot parca oriunde fara sa vina cineva sa imi spuna ca e locul lui, pentru ca nu este.

Dacă există asociație de proprietari, solicitați președintelui asociației o copie de pe acordul de asociere în temeiul art. 28 alin. 1 din legea 196/2018.

Dacă acordul de asociere este întocmit în conformitate cu dispozițiile legii, veți găsi toate informațiile necesare elucidării cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dori sa cumpar un apartament care a fost prezentat ... sorin.petrus sorin.petrus buna ziua as dori sa cumparun apartament care a fost prezentat de vanzator ca avand parcre ca si cota parte din terenul blocului. in cf- ul de informare am ... (vezi toată discuția)
Parcare abuzivă pe mai multe locuri DAN_ZISU DAN_ZISU Bună ziua ! Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari -parcari fabiolasoimosi fabiolasoimosi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti pe ce baza se repartizeaza parcarile intr un imobil nou construit ,unde locuintele s-au vandut fara parcari ,iar cheltuielile ... (vezi toată discuția)