avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Deschid acest subiect pentru cine îmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Deschid acest subiect pentru cine îmi poate da un ...

Bună ziua! Deschid acest subiect pentru cine îmi poate da un răspuns. În anul 2000 s-a întocmit un titlu in care sunt 4 persoane trecuți pe el, din care una este bunicul meu . În anul 1972 3 dintre frati au facut succesiune de pe defunctul tata, in care doi dintre ei renuntau printr-o declaratie notariala la succesiune in favoarea unui frate si a mamei. in 1982 are loc o alta succesiune , de aceasta data de pe defuncta mama la care in amebele succesiune se renunta la casa si la o parte din teren. in anul 1991 s-a facut reconstituirea drepturilor de punere in posesie a unui teren de 6 ha la care s-a facut de toti fratii cereri de punere in posesie,pentru o parte din teren s-a intocmit titlu de proprietate pentru cealalta doar proces verbal de punere in posesie pe toti fratii. Acum unul din mostenitori a venit si a intentat proces in care pune la baza cele 2 declaratii de renuntare si zice ca el este singurul mostenitor de drept. Intrebarea ar fi ar tot dreptul avand in vedere ca actele au fost facute inaintea reconstiturii dreputurilor din anul 1991 ,si ca cei care au renuntat nu au avut habar de respectivul teren inclusiv si tatal celui care a intentat proces avand in vedere cererile facute in anul 1991 de catre toti fratii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:42, 16 Iunie 2021
Declarația de renunțare la succesiune este indivizibilă.
Adică: nu se poate renunța parțial la anumite bunuri și priveste toate bunurile prezente și viitoare, ce se vor regăsi în patrimoniul defunctului.
În cazul dvs, cei care au renunțat la mostenire, au renunțat și la terenurile care au făcut obiectul titlului de proprietate, emis ulterior.
Eu zic ca ei nu au stiut odata ce toti au facut cereri de punere in posesie si titlul s-a facut pe toti , cum s-a putut asta face ?

Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Nu are nicio importanță ca nu au știut.
Cand renunți la o moștenire, nu vrei absolut nimic din averea persoanei respective.
Nici ce are acum, nici ce va avea peste ani.
Revin la acest subiect ! Am contactat un avocat si a spus asa: orice succesiune care a avut loc in anii trecuti inainte de revolutie nu ar avea relevanta deoarece nimeni nu stia de teren decat cand s-au facut retrocedari si cereri de redobandire
din pacate, nu ati nimerit avocatul potrivit.
Daca exista declaratii de renuntare la mostenire, e ca si cum nu este mostenitorul decedatului, e ca vecinul lui practic, fara legatura cu decedatul, fara legatura cu ce a aavut, ce putea sa aiba, ce a dobandit, ce datorii a avut. Nimic din astea nu mai conteaza daca existau intr-adevar acele declaratii de renuntare.
Deci nu conteaza daca se stia la ce a renuntat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren potrivit legii nr1/2000 nica_stefan2006 nica_stefan2006 mama a formulat cerere de retrocedare si i-a fost aprobata,urmand ca in scurt timp sa fie pusa in posesie,numai ca aceasta mai are trei frati care nu au facut ... (vezi toată discuția)
Atacare mostenire danielp6 danielp6 buna ziua, familia mea se confrunta cu un caz de mostenire in urma decesului ambilor bunici. Mama este mostenitor legal in urma declaratiilor fratilor dansei ... (vezi toată discuția)
Anulare partiala a titlului de proprietate stoicav_72 stoicav_72 Buna ziua. Va rog, daca puteti sa ma ajutati in lamurirea unei probleme legata de o mostenire. In data de 20.12.1977 tatal decedeaza.Defunctul are 4 ... (vezi toată discuția)