avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citatie pentru succesiune. cum raspund
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

citatie pentru succesiune. cum raspund

citatie pentru succesiune

Buna ziua ,

am primit o citatie pt o succesiune.
in citatie e specificat : "in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a fi facuta in lipsa"

intrebare : ce sa fac in acest caz , trimit o scrisoare recomandata la judecatoria respectiva ?
poate fi o scrisoare simpla, sau autentificata la notar ?

multumesc

Cel mai recent răspuns: laura_a_v , utilizator 09:28, 14 Aprilie 2021
Daca aveti pretentii trebuie sa va apărați.
Dacă nu vreți nimic puteți sa nu faceți nimic dar sa nu plătiți avocatul partii adverse.
Poate ar fi bine sa.mergeti cu actele la avocat ca sa va informați.
Asa.se.procedeaza.
multumesc, dar intrebarea mea era pur procedurala... cum anume raspund la o asemenea citatie, trimitand o scrisoare recomandata simpla la judecatorie, sau trimit o declaratie autentificata la notar.

mai precis ce se intelege prin "inscris" , in propozitia : "in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a fi facuta in lipsa"
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
laura_a_v, utilizator
Ca o cerere la primărie.
O.semnati și atat.
Nu va trebuie notar sau avocat ca sa o semnați.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - cum pot lua cunostinta de probele din dosar? radu-s radu-s Am facut plangere contravetionala impotriva PV depasire viteza. Plangerea este facuta in alt oras decat cel de resedinta astfel ca am cerut judecarea in ... (vezi toată discuția)
Bună grup. am o întrebare. sunt chemat în instanta pentru ... TrixiBea TrixiBea Bună grup. Am o întrebare. Sunt chemat în instanta pentru un act de curatela. Eu nu o sa fiu acasă in data menționată de judecătorie. Oare o sa ... (vezi toată discuția)
Inscris privind judecarea in lipsa caprice caprice In cazul unei citatii din partea unei judecatorii aflate intr-un alt judet(citatie primita in urma unei contestatii) daca pe citatie se specifica faptul ca in ... (vezi toată discuția)