avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul (tariful) pe vanzarea unei case cumparate in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul (tariful) pe vanzarea unei case cumparate in acelasi an

Buna seara,

As dori sa stiu care este impozitul datorat la finante (daca este vreunul) si/sau tariful special datorat la notar (daca este vreunul), in cazul vanzarii unei case chiar de catre persoana care a cumparat-o in acelasi an, cu cateva luni inainte.

Am cautat aceasta informatie, insa nu imi este clar daca este vorba doar despre impozitul in cazul vanzarii in mai putin de x ani de la cumparare, sau daca este vorba de a fi considerata "afacere" (punandu-se problema unui impozit pe venit sau unui impozit pe profit).

Personal, mi se pare ciudat sa fie considerata afacere daca, de exemplu, casa s-ar vinde chiar mai ieftin decat a fost cumparata, adica cu scopul ca vanzatorul sa-si recupereze maximul posibil din suma cu care a cumparat-o, ca sa o poata folosi pentru o alta casa mai pe placul sau. Dar, nu e cum mi se pare, ci cum prevede legea.

Va multumesc,
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
petru_z, utilizator

Alte discuții în legătură

In deplinatatea facultatilor mentale Luiza Alexandra Luiza Alexandra Buna ziua! vreau sa dau la garsoniera in valoare de 20.oooeuro+diferenta15.000euro in schimbul unei case.In principiu \"afacerea\" este profitabila pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru vanzare locuinta vanduta dupa mostenire tiberiu2008 tiberiu2008 Buna ziua, Sotul a decedat in august 2010, in octombrie 2010 s-au facut actele pentru succesiune (deci in mai putin de 6 luni) si in februarie locuinta ... (vezi toată discuția)