avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In deplinatatea facultatilor mentale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In deplinatatea facultatilor mentale

Buna ziua!
vreau sa dau la garsoniera in valoare de 20.oooeuro+diferenta15.000euro in schimbul unei case.In principiu "afacerea" este profitabila pentru ambele parti : eu-cumparatorul+vanzator dar SI vanzatorul (proprietarul casei). Cand sa incepem demararea contractelor am aflat ca respectiva casa este sub ipoteca,si proprietara ar avea nevoie de un avans din suma ce stabilisem sa i-o oferim LA INCHEIEREA CONTRACTULUI VANZARE-CUMPARARE (nu inainte ca avans) pentru a muta ipoteca de pe aceasta casa pe o alta casa ce o detine DAR LA RANDUL EI,ACEA CASA ESTE SI ACEEA CU DATORII/IPOTECA-asta nu o stim deoarece o priveste doar pe dansa- ASTA INSEMNAND CA DIN AVANSUL CE I L-AM FI OFERIT SA ISI REZOLVE PROBLEMA CU ACEA CASA care ar trebui evaluata si asa mai departe..valoarea evaluarii sa fie mai mare ori egala decat casa ce dorim sa o cumparam, iar daca e mai mica sa recompenseze cu diferenta de suma de bani. EU-cumparatorul NU AM ACCEPTAT SA II OFER NICIUN AVANS, IAR VANZATORUL A GASIT O ALTA SOLUTIE PENTRU CEDA SA II DAU AVANSUL 10.000EURO GARANTAND CU UN APARTAMENT DE 2 CAMERE,ACEST APARTAMENT DETINANDU-L MAMA VANZATORULUI PRINCIPAL,ASTA INSEMNAND A FACE UN CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE CU MAMA VANZATORULUI (IN VARSTA DE APROX.70sicevadeani) PE SUMA DE 10000EURO PANA CAND CASA CARE SORESC SA O CUMPAR SA FIE LIBERA DE SARCINI. In timp de o luna de zile daca nu se rezolva, eu raman cu un aprtament de doua camere cumparat cu 10000euro. DORESC SA STIU DACA ACEST CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE AL APARTAMENTULUI NU AR PUTEA FI ATACAT IN INSTANTA SPRE EXEMPLU CA vanzatorul cand a semnat actul NU A FOST IN DEPLINATATEA FACUTATILOR MENTALE IN MOMENTUL SEMNARII CONTRACTULUI? sau CA SUMA OFERITA PENTRU APARTAMENT ESTE O SUMA SIMBOLICA NEFIIND VALIDA SAU LUATA IN CONSIDERARE ...? nu stiu , ce motive de atacare ar contractului ar putea avea in caz ca isi pierde apartamentul in favoarea mea?..eu imi dorec nespus casa, dar dac nu rezolva sa o elibereze de sarcini .... Va rog sa imi dati cat mai multe variante de atacare al contractului si in cele m ai maulte cazuri ,ce parte are mai mare sansa de castig?:sorry::(( Multumesc:">
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:51, 27 Ianuarie 2010
Parerea mea este sa nu va bagati in asa ceva. "Mutarea" ipotecii de pe o casa pe alta, in conditiile in care si cea din urma este deja ipotecata, nu este ceva sigur. Depinde de vointa celui in favoarea caruia s-a instituit dreptul de ipoteca. Chiar in situatia vanzarii, ipoteca trece la urmatorul dobanditor.
Ce puteti face, este sa va interesati despre valoarea ipotecii chiar de la beneficiarul dreptului, spunandu-i ca sunteti sa o platiti in contul debitorului. Asa va va da relatii, pentru ca este interesat ca acea datorie sa se stinga.
Vanzarea unui apartament aflat in proprietatea mamei vanzatorului nu poate fi acceptata, nu se poate obliga sa vanda un bun care nu este al sau.
Pretul este derizoriu.
Femeia este deja destul de in varsta.
Sunt numeroase motive sa va mai ganditi.
puteti incheia un antecontract de vanzare-cumparare, platind un avans reprezentand contravaloarea ipotecii .
specificati acest lucru in antecontractul respectiv . iar dupa radierea ipotecii, urmeaza sa preluati imobilul in cauza.
mi se pare prea complicata solutia la care v-ati gandit dvs.

daca totusi optati pt. varianta aleasa de dvs., puneti-i in vedere doamnei in varsta de 70 de ani, proprietara respectivului imobil, sa obtina un certificat medico legal, precum ca este in deplinatatea facultatilor mentale . de asemenea, ar fii indicat sa fie asistata de un reprezentant de la primarie in momentul perfectarii contractului de vanzare-cumparare la notariat .
iar in privinta pretului, ca sa nu se poata ataca actul in cauza, cumparati acel imobil cu suma reprezentand valoarea minima , conform grilei notarilor.
astfel, va asigurati ca actul de vanzare-cumparare nu va putea fi ulterior atacat .
buna ziua!
pentru ce suma este ipotecata acea casa pe acre o doriti dvs?
si cine va pune sa faceti atatea acte de vanzare cumparare??!!
dvs cu prop casei faceti act de schimb este cel mai indicat, si ca si taxare este mai ieftin decat dc ati face 2 contracte de vanzare cumparare!
daca va doriti casa aia atat de mult, incepeti sa luati in considerare varianta sa achitati un avans!
nu trebuie sa va speriati ca puteti ramane fara bani.
mai bn mergeti si platiti unui avocat onorariul sa va consulte actele, sa vada ca actele casei sunt in regula, si sa va ofere solutia cea mai buna pt a finaliza tranzactia!
succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil fara cadastru maria162 maria162 Buna ziua, Doresc sa cumpar o casa care nu are cadastrul facut. Proprietarul a demarat procedurile pentru executarea cadastrului dar va dura mai mult timp ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament in rate Osanca Osanca Buna ziua, vand un apartament si primesc avans suma de 1000euro, diferenta urmand sa mi se plateasca in rate egale lunar, pe o perioada de 5 ani.Pentru mine ... (vezi toată discuția)