avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numele sotiei dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numele sotiei dupa divort

Buna seara,

In cazul in care sotii divorteaza, sotia poate pastra numele sotului, in vreun context special? Daca da, ce conditii trebuiesc indeplinite pentru aceasta? Este nevoie de acordul scris al fostului sot?

Ca exemplu, un motiv pentru a vrea o sotie aceasta ar fi dorinta de a nu mai reschimba multe acte cu numele dinainte de casatorie.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2021
petru_z, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 14 Aprilie 2021
Daca e de acord soțul său daca e medic, avocat, arhitect, etc.
Ar ca trebui sa fie și celebru dar aici pot exista ramificații jurisprudentiale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca sotul e de acord, nu este nevoie sa justificati alegerea, dara daca nu, lucrurile se complica...va trebuie un motiv intemeiat, apreciat ca atare de instanta. Ca trebuie sa va schimbati actele, nu e socotit intemeiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord ContSters172748 ContSters172748 Buna seara, Pe data de 17.02.2014 am depus impreuna cu sotia, la un notar public, cerere de divort de comun acord, iar pe data de 18.03.2014 trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume APMAngel APMAngel Buna ziua, Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume. In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie copil lenacryss lenacryss Buna ziua! Dintr-o relație anterioara căsatoriei o prietena are un copil. Desi tatăl a fost trecut pe CN al copilului , mama a dorit să poarte numele ei ... (vezi toată discuția)