avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum procedăm în cazul în care cenzorii succesivi ai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum procedăm în cazul în care cenzorii succesivi ai Asociației de Proprietari nu au fost aleși niciodată în urma consimțământului acordat de proprietarii membri ai Asociației, doar într-un cadru oficial și legal, ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE CONVOCATE LE

Cum procedăm în cazul în care cenzorii succesivi ai Asociației de Proprietari nu au fost aleși niciodată în urma consimțământului acordat de proprietarii membri ai Asociației, doar într-un cadru oficial și legal, ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE CONVOCATE LEGAL ?
Nu cumva contractul cenzorei din Asociația noastră (și contractul administratorei angajată în 2021) a fost ilegal întocmit, iar remunerațiile ei lunare începând din luna Iulie 2019 AU FOST ILEGAL IMPUSE CELOR 458 DE PROPRIETARI pe listele lunare de plată, știind că în Asociația noastră nu au mai fost convocate Adunări Generale de vreo 4 ani, cel puțin cenzora angajată pe ascuns în Iulie 2019 de către „șefii” ilegal aleși ai Asociației noastre, NU A FOST ALEASĂ LEGAL DE CĂTRE PROPRIETARI DOAR ÎN URMA UNEI ADUNĂRI GENERALE OBLIGATORII, să fi respectat Legea nr. 196/2018, art. 46 alin. 8 și 9, art. 53 literele a, d, g, h și k, art. 59, 60, 61 ?
Nu ar trebui ca Instanțele de judecată să anuleze contractul cenzorului (și returnarea remunerațiilor lunare, inclusiv contractele șefilor și administratorului Asociației) dacă acesta nu a prezentat Cazierul Judiciar DOAR ÎN CADRUL ADUNĂRI GENERALE, așa cum stipulează în mod explicit articolul 46 alineatele 8 și 9 (sau Comitetului Executiv, în maxim 5 zile de la acea Adunare Generală obligatorie) ?
Articolul 46. (8) Anterior ALEGERII SAU NUMIRII ÎNTR-O FUNCȚIE DE CONDUCERE, ADMINISTRARE ORI DE CONTROL (CENZOR) din cadrul Asociațiilor de Proprietari, PERSOANELE CANDIDATE TREBUIE SĂ DOVEDEASCĂ ÎN ADUNAREA GENERALĂ respectarea prevederilor alineatului 7, pe baza Cazierului Judiciar eliberat conform prevederilor legale în vigoare, iar în cazul administratorului și al cenzorului, și DEPUNEREA DOCUMENTELOR SĂ ATESTE PREGĂTIREA PROFESIONALĂ ÎN DOMENIU. ♦ NOTĂ: Aici avem o altă dovadă a faptului explicit că orice angajări ale conducătorilor Asociației de Proprietari, ale administratorului și ale cenzorului, dar și dovezile actelor juridice ale acestora, SE FAC ȘI SE PREZINTĂ PROPRIETARILOR DOAR ÎN CADRUL ADUNĂRILOR GENERALE, NU SE FAC PE ASCUNS (unilateral și abuziv) DE CĂTRE CEI MAXIM 5 MEMBRI AI COMITETULUI EXECUTIV, CĂRORA LE LIPSEȘTE CONSIMȚĂMÂNTUL (MANDATUL) DAT PRIN VOT DE CĂTRE PROPRIETARI, ACESTA FIIND LEGAL ACORDAT DOAR ÎN CADRUL UNOR ADUNĂRI GENERALE, CONVOCATE STRICT CONFORM LEGII NR. 196/2018, ART. 47 ȘI 48, ÎN CAZ CONTRAR SE ÎNCALCĂ ART. 53, 57, 65, 66, 75 ȘI 76 !
(9) (...) SUB SANCȚIUNEA ANULĂRII HOTĂRÂRII DE NUMIRE SAU DE ALEGERE ÎNTR-O FUNCȚIE DE CONDUCERE, ADMINISTRARE ORI DE CONTROL (CENZOR) din cadrul Asociațiilor de Proprietari, Cazierul Judiciar poate fi prezentat Comitetului Executiv ÎN TERMEN DE MAXIM 5 ZILE DE LA DATA ADUNĂRII GENERALE.
♦ NOTĂ: Articolul 46, prin alineatele 7. 8 și 9, dovedește faptul că ORICE ȘEFI SAU ANGAJAȚI DIN CADRUL UNEI ASOCIAȚII DE PROPRIETARI SUNT OBLIGAȚI SĂ FIE ANGAJAȚI DOAR ÎN URMA PREZENTĂRII ACESTORA ÎNTR-O ADUNARE GENERALĂ, să fie acceptați prin vot de către membrii asociați prezenți, cei care urmează să fie aleși sau numiți fiind obligați SĂ PREZINTE MAI ÎNTÂI CAZIERUL JUDICIAR, ACȚIUNE CARE SE FACE DOAR ÎN CADRUL UNEI ADUNĂRI GENERALE LEGAL CONVOCATE (respectând articolele 47, 48, 49 și 53), în caz contrar contractele acestora se vor anula de către Instanțele de judecată - alineatul 9 al articolului 46 este extrem de clar și pentru un copil !
Trebuie să se citească mai cu atenție ce scrie în Legea 196/2018, la articolul 46, mai ales textele de la alineatele 7, 8 și 9: [ link extern ]
Articolul 60 alineatul 8. „Cenzorul angajat al Asociației de Proprietari ESTE REMUNERAT PE BAZA UNUI CONTRACT DE MANDAT, CONFORM HOTĂRÂRII ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, CONSEMNATĂ ÎN PROCESUL-VERBAL.”
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2021
flory_mr, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 03:10, 15 Aprilie 2021
Pentru raspuns la obiect era necesar sa precizati concret despre ce cenzori este vorba ,interni sau externi?
Este logic că s-au angajat doar cenzori externi.
Orice cenzor, administrator, președinte sau membru al Comitetului Executiv erau OBLIGAȚI, conform procedurilor legale, să aducă în mod IMPERATIV într-o Adunare Generală obligatorie Cazierul Fiscal, aceștia fiind obligați și la „DEPUNEREA DOCUMENTELOR CARE SĂ ATESTE PREGĂTIREA PROFESIONALĂ ÎN DOMENIU”, obligație existentă în textul articolului 46 alineatele 8 și 9.
Articolul 46 alineatul 9 este extrem de clar: se anulează orice numire sau alegere a șefilor, administratorilor sau cenzorilor din cadrul unei Asociații de Proprietari, în cazul în care aceștia nu au fost numiți sau aleși doar în urma unei Adunări Generale IMPERATIVE, în care cei menționați să dovedească faptul că nu au probleme penale și faptul că au pregătirea necesară.
REPET: orice angajare sau cheltuială comună, aflată pe listele lunare de plată se face doar dacă s-a convocat o Adunare Generală OBLIGATORIE, în caz contrar proprietarii pot cere Nulitatea Absolută a contractelor și a remunerațiilor lunare ale unor șefi sau angajați care NU AU AVUT CONSIMȚĂMÂNTUL PROPRIETARILOR, DAT PRIN VOT DOAR ÎN CADRUL UNEI ADUNĂRI GENERALE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate eliberare cazier judiciar Bogdan_86 Bogdan_86 Buna seara, Conform Legii 196/2018, art. 46 alin. 8, persoanele candidate pentru functie de conducere, administrare ori control din cadrul asociatiilor de ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei asociații de proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo adunare generală în ultimii 7 ani ? doris2001 doris2001 Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei Asociații de Proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo Adunare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari ... ionescupopescu ionescupopescu buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari un vecin ne amenința ca ne da in judecata si ca va cere daune, pentru următoarele ... (vezi toată discuția)